Uitslagen WK Canada / tweede speeldag
Woensdag 1 augustus 

Bij de Heren startte Oranje goed met een duidelijke overwinning op Zweden (7-3). De goede lijn kon echter niet worden doorgetrokken naar de tweede wedstrijd tegen Duitsland. De Duitsers speelden goed, Nederland slordig en dat moet je niet doen tegen Duitsers. Een 5-0 nederlaag was het gevolg. Morgen (donderdag 2 augustus) volgt de beslissende wedstrijd in de poule tegen thuisland Canada. 

Bij de Dames won Oranje overtuigend met 6-3 van Singapore. Tegen China trok Oranje deze sterke lijn door. De op het WK debuterende Chinezen werden verpletterd door een ontketend Oranje en met 19-3 verslagen. Morgen volgen de wedstrijden tegen Italië en Japan. 

In de Onder 21 klassen verloren onze jongens van titelverdediger Groot-Brittannië met 6-3. Genoeg voor een tweede plaats in de poule en plaatsing voor de volgende ronde. De Dames O21 wonnen hun eerste wedstrijd, na een nederlaag en gelijkspel gisteren. Met ruime cijfers (6-2) werd Canada verslagen! Morgen staat de wedstrijd tegen het zwakke Argentinië op de planning.

De wedstrijden zijn via livestream te volgen, check www.canoeicf.com

Categorieën: Nieuws