Op 20 november is een periodieke vergadering van de Kanopolocommissie gehouden. Voor de geinteresseerden de belangrijkste onderwerpen van gesprek:

 • Nederlands Kampioenschap
  Heeft in 2021 gelukkig plaats kunnen vinden; eerste weekend gespreid over meerdere locaties was op zich positief, maar vraagt wel veel van de organisatie. Sentiment bij spelers was terughoudend: liever alle klassen op 1 locatie zoals in het laatste speelweekend. Komend jaar: World Games in juli en WK in augustus. Idealiter dus NK Hoofdklasse voor juli en in september. Principe data (onder voorbehoud): 18/19 juni en 10/11 september. Alternatief scenario afhankelijk van corona: spelen op meerdere locaties en mogelijk meer speelweekenden.
  Discussie over:
  1) Buitenlandse gastspelers: voorwaarde moet zijn lid v/d club en een bondlicentie, dan is deelname akkoord.
  2) Ssmen met Belgie een juniorenklasse: eerst starten met een gezamenlijk bekertoernooi? Joris Heesakkers coƶrdineert vanuit de NK organisatie.
  3) Damesklasse: extra speelweekend/dag voor eigen, volwaardige competitie. Op termijn (2024?): Dames los van Herenklasse, dus geen mix-teams? Dit zullen we dan als Commissie tijdig aankondigen.
 • Topsport
  • 2021: hectisch jaar door corona. Interim coaches snel ingestroomd bij Dames O21. Drie halve finaleplaatsen op EK met 2 medailles, boven verwachting goed resultaat.
  • 2022: World Games in de VS en WK in St. Omer (Frankrijk).
 • Spelregels: er zijn nieuwe ICF regels, deze worden komende winter vertaald door Martijn Rol en Danny Buis. Verder worden de Wedstrijdreglementen nagekeken of deze wel of niet geactualiseerd moeten worden.
 • Samenstelling Kanopolocommissie
  Danny Buis stopt als commissielid. Wie volgt op als hoofdscheidsrechter? Martijn Rol gaat mogelijke kandidaten benaderen. Eventueel kan Martijn Rol deze functie ook invullen, maar dat is lastig te combineren met zijn huidige voorzittersrol. Er hebben zich nieuwe leden aangemeld voor de commissie – in januari/februari zal er een fysieke meeting plaats vinden met alle leden en daarna willen we in het voorjaar een ALV voor de verenigingen organiseren. E.a. qua tijdsplanning afhankelijk van de corona maatregelen.
 • Overige zaken
  – in 2022 wil Robin Plugge van KV Rijnland een Landelijke Jeugdkamp organiseren, de Commissie onderschrijft dit initiatief en zal Robin ondersteunen.
  – de Trainersopleiding zal in maart weer starten. Zodra meer informatie beschikbaar is zullen we dit delen. Voornemen van de NK organisatie en de commissie is om in 2023 de opleiding verplicht te stellen voor trainers van Hoofdklasse teams. Ook hier volgt meer informatie over zodra meer bekend.
Categorieƫn: verenigingnieuws