In Italië heeft Oranje vandaag in de Damesklasse goede zaken gedaan. Oranje won met 3-2 van concurrent Groot-Brittannië. Helaas werd dit niet gecontinueerd met een overwinning op het ijzersterke Frankrijk. Een 5-2 nederlaag tegen de Fransen heeft er toe geleid dat Oranje momenteel op een tweede plaats in de poule staat. Achter Frankrijk, maar boven Groot-Brittannië op basis van een beter doelsaldo. Morgenochtend moeten de Britten tegen de Fransen en speelt Oranje tegen Spanje. Bij een overwinning op de Spanjaarden is Oranje zo goed als zeker van de halve finale (of de Britten moeten de Fransen met ruime cijfers gaan verslaan). De halve finale zal later op de dag gespeeld worden. Finale aan het einde van de middag.

 

In de Herenklasse verliep het een stuk minder voor Oranje. De kraker tegen Italië werd kansloos met 6-0 verloren. Daarmee was de laatste kans op een halve finale plaats verkeken. Resteerde de strijd om plek 5-7, wat goed is voor kwalificatie voor de World Games volgend jaar. Ook dit lukte net niet. Een 5-4 overwinning op Nieuw-Zeeland, was net 1 ‘doelpunt voor’ te weinig om door te gaan voor de groep 5-8. Resteert morgen de groep voor de plaatsen 9-12. Een enorme teleurstelling voor de mannen van Oranje. Die vooraf toch als een van de outsiders naar Italië afreisden.

 

In de juniorenklassen speelden beide Oranje teams hun laatste wedstrijden. De Heren -21 jaar verloren van Denemarken (3-2) en wonnen van Zwitserland  (5-4). Waardoor een elfde plaats werd zeker gesteld. De Dames -21 jaar verloren van Canada met 4-2 en eindigde daardoor op de 7e plaats. De titels gingen respectievelijk naar Groot-Brittannië in de Heren -21 klasse en naar Duitsland in de Dames -21 klasse.

 

Check schema en uitslagen op http://www.kmservice.eu/polo/index.html

Categorieën: Nieuws