Het Alkmaarse Odysseus heeft zojuist de landtitel veroverd in de Nederlandse Hoofdklasse. Odysseus prolongeert daarmee zijn landtitel, na vorig jaar voor het eerst kampioen te zijn geworden. De Alkmaarders gingen het laatste speelweekend van het NK in met een voorsprong van 4 punten op nummer twee Michiel de Ruyter (Uithoorn). Echt spannend werd het niet: MdR verloor op zaterdag al direct de kraker tegen nummer drie Groningen met ruime cijfers (1-5). Het onderlinge treffen met Odysseus op zondag werd zo van een groot deel van de spanning ontdaan. MdR speelde desondanks een uitstekende wedstrijd tegen de landkampioen en wist als enige van alle tegenstanders de Alkmaarders puntenverlies toe te brengen dit weekend met een 1-1 gelijkspel. De Alkmaarders wonnen verder alles met ruime cijfers: Groningen (5-2), Viking Amsterdam (9-1), Rijnland Leiderdorp (10-2), Michiel de Ruyter 2 (7-1) en Viking Venlo (5-3). Venlo toonde ondertussen de beste van de rest te zijn. Viking begon het weekend op plaats vier, maar knokte zich met bij vlagen uitstekend spel naar een tweede plaats en daarmee kwalificatie voor het EK voor Clubteams in 2018. De beslissende wedstrijd tegen MdR 1 werd overtuigend gewonnen met 6-3. Op doelsaldo hielde zij daardoor de mannen uit Uithoorn achter zich op plaats drie. Groningen eindigde verrassend buiten het podium op plaats vier.

In het schaduw van al dit geweld degradeerde het tweede team van Michiel de Ruyter uit de hoofdklasse. Voor de club uit Uithoorn geen noemenswaardig probleem: tegelijkertijd promoveerde het derde team van de Uithoornse club door kampioen te worden van de Eerste klasse. Viking Amsterdam won de promotie/degradatiewedstrijd van Windhappers Den Haag en handhaafde zich daardoor in de Hoofdklasse. De middenmoot werd dit jaar gevormd met op een vijfde plaats Keistad Amersfoort, op zes de verrassende nummer twee van vorig jaar Trekvogels Haarlem en op zeven Rijnland Leiderdorp.

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Hoofdklasse

In de Eerste klasse werd het derde team van Michiel de Ruyter dus kampioen. De talenten van MdR hebben daarmee een opvallende reeks afgerond; vier jaar op rij werd MdR 3 kampioen in respectievelijk de Jeugdklasse, Derde klasse, Tweede klasse en nu dus de Eerste klasse. Lang ging de strijd in de Eerste klasse gelijk op tussen Windhappers, MdR en het tweede team van Keistad. Met 1 punt verschil wist MdR 3 echter beslag te leggen op de titel. Een rechtstreekse degradant was er dit jaar niet. De promotie/degradatiewedstrijd werd ruim gewonnen door het derde team van Keistad: 6-1 tegen MdR Ladies.

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Eerste klasse

In de Tweede Klasse was het lang spannend tussen MdR Ladies en het tweede team van Windhappers Den Haag. Uiteindelijk liet Windhappers dit weekend geen steken meer vallen en behaalde de titel met twee punten voorsprong op het damesteam van MdR. In de Derde klasse wist Zwetplassers uit Wormer nipt twee teams van Rijnland Leiderdorp achter zich te houden. Het vierde team van Rijnland eindigde op plaats drie met drie punten achterstand en de combinatie Rijnland/Levitas moest ZP voor zich dulden met 1 punt voorsprong.

Viking Venlo won ondertussen met grote overmacht de Jeugdklasse. Venlo verloor geen wedstrijd en sloot de competitie af met een positief doelsaldo van +56 in acht wedstrijden! In de Damesklasse prolongeerde Keistad haar landstitel. Naar verwachting ging de strijd om de titel tussen Keistad en het damesteam van MdR. Beide teams wonnen al hun wedstrijden. In het onderlinge treffen op zondag won Keistad overtuigend met 6-2 en won daarmee de titel.

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Tweede klasse

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Derde klasse

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Jeugdklasse

Check hier alle uitslagen en eindstand in de Damesklasse

Categorieën: Nieuws