In maart is de kanopolocommissie in de nieuwe samenstelling voor het eerst bij elkaar gekomen. De commissie kent nog steeds veel vertrouwde gezichten, op ons oproep eind vorig jaar voor nieuw talent is helaas maar beperkt gereageerd. Wel zijn we verheugd om te melden dat Ronald Pel, kanovereniging Odysseus Alkmaar, is toegetreden tot de commissie. Glenn Mensink (Zwetsplassers Wormer) stapt voor dit jaar uit de commissie in verband met de drukte bij zijn bedrijf. Danny Buis (Odysseus) is vorig jaar gestopt. De commissie kent dus voor komend jaar de volgende samenstelling (onder voorbehoud van goedkeuring door het bestuur van het Kanoplatform):

 • Joris Heesakkers, kanovereniging Helmvaarders Helmond: NK Organisatie
 • Martijn Rol, kanovereniging Odysseus: Voorzitter/communicatie
 • Jacques Webbers, kanovereniging Rijnland Leiderdorp: Topsport
 • Martijn de Vries, kanovereniging Michiel de Ruyter Uithoorn: Breedtesport/opleidingen
 • Ronald Pel, kanovereniging Odysseus: algemeen lid, komend seizoen ondersteunend richting NK en Topsport.

Overall conclusie is dat we te weinig vrijwilligers hebben om alle taken en ambities van de kanopolocommissie te willen realiseren. Onder andere samenstelling van de NK organisatie is mager (geen hoofdscheidsrechter, geen hoofdmateriaalcontrole), ook is er voor Breedtesport (en ondersteunen/stimuleren nieuwe verenigingen) te weinig mankracht. Het gericht werven van nieuwe commissieleden blijft dus van belang. Onder andere is de ambitie om een nieuwe voorzitter te zoeken. Martijn Rol kan zich dan focussen op het (hoofd)scheidsrechteren. De commissie zal hier apart mensen voor gaan benaderen. Breedtesport zal vooral gefocust zijn op het ondersteunen van de bestaande verenigingen en het opbouwen van de juiste trainers/kennisstructuur (oa via het aanbieden van opleidingen).

Voor komend jaar is de focus op het herstarten van de sport na twee jaar beperkingen door corona. Belangrijkste activiteiten die we willen bereiken in 2022:

 • organiseren van het Nederlands Kampioenschap
 • Heren- en Damesselectie naar World Games (juli)
 • Heren-, Dames-, Junioren- (Onder 21, Dames & Heren) selecties naar WK (augustus)
 • organisatie Jeugdkamp (initiatief kanovereniging Rijnland) ondersteunen
 • scheidsrechterscursus (beginners) organiseren
 • online webinar spelregels voor ervaren scheidsrechters in aanloop NK

Plannen voor de langere termijn hebben we nu nog niet; eerst maar weer eens een volwaardig kanopoloseizoen draaien zonder allerlei corona-ellende! De komende tijd willen we een bijeenkomst organiseren voor vertegenwoordigers van alle verenigingen om plannen te bespreken en de uitdagingen te benoemen. Datum/locatie (al dan niet online) moeten nog gepland worden. Komend weekend zal de commissie ook aanwezig zijn tijdens het HIT toernooi in Helmond en dus bereikbaar voor vragen, suggesties en koffie.

Categorie├źn: verenigingnieuws