Oranje zal komend weekend in zowel de Heren- als Damesklasse van de ECA cup spelen. De ECA cup is de ‘Europacup’ voor landenteams en wordt traditioneel in het voorjaar over meerdere speelweekenden gespeeld. Dit jaar zijn Milaan, 12 en 13 mei, en Mechelen, 23 en 24 juni, de steden waar de ECA plaats vindt. Voor Oranje is de ECA Cup de ideale voorbereiding op het WK dat in augustus begint in Canada.

Heren
Voor komend weekend is Oranje geplaatst in een pittige poule met wereldkampioen Italië, Denemarken, Zwitserland en Hongarije. Italië is al jaren een angstgegner voor de Nederlanders. Van de Denen werd nog een cruciale wedstrijd op het WK in 2016 verloren waardoor Oranje niet meer door kon voor de podiumplaatsen. Zwitersland ging vorig jaar nog door op het EK ten kosten van Nederland. Hongarije is op papier de zwakste tegenstander in de poule. Een zwaare poule en dus gelijk een goede testcase voor de kersverse bondscoaches Jeroen Dieperink en Paul Snijders. Die gelijk de kracht van hun grotendeels nieuwe team kunnen testen, nu ervaren internationals Joost Horstink en Bryce Hollmann gestopt zijn en Jouke Sjollema door een blessure aan de kant wordt gehouden.

Dames
Bij de Dames een loodzware poule in de eerste ronde. Alle teams zijn namelijk in 1 groep geplaats en daar zitten geen zwakke teams tussen met meervoudig wereldkampioenen Duitsland en Groot-Brittanië, het sterke Frankrijk en Italië en het altijd lastige Zwitersland. Ook hier nieuwe coaches aan de kant met Ivette Boogaard en Sytse van der Zwan. En ook hier een grotendeels nieuw team, waarbij Oranje het voor het eerst in twintig jaar moet doen zonder recordinternational en topscoorder aller tijden Marijke Dijkman.

Meer info
Het wedstrijdschema voor komend weekend vind je hier

Uitslagen worden bijgehouden op www.canoepolo-tournaments.eu 

Live-streaming van de wedstrijden gebeurt via facebook 

UPDATE 13 mei: het 1e toernooi om de ECA Cup is gewonnen door de Italiaanse herenselectie. De Wereldkampioen won in de finale van Frankrijk. Duitsland eindigde als derde. Bij de Dames was Duitsland wel de sterkste; Frankrijk eindigde met zilver en de Britten pakten de bronzen plak

Categorieën: Nieuws