Komend weekend vindt op de Amstel de Amsterdam Open plaats – bij Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Het internationale kanopolotoernooi trekt dit jaar maar liefst 52 team uit 11 verschillende landen.

De blikvangers in het deelnemersveld zijn de zeven teams uit Taiwan. Eén team is samengesteld uit Aziatische toppers: er doen spelers uit Singapore, Taiwan, Japan en Hong Kong mee. Daarnaast doen er ook ploegen uit Finland, Malta en natuurlijk heel West-Europa mee. In één van de Franse teams spelen zelfs een aantal wereldkampioenen. Thuisvereniging Michiel de Ruyter doet mee met vijf teams. Titelverdediger is het Duitse topteam Liblar. Ook de huidige nummer 1 in de competitie, Odysseus uit Alkmaar, speelt mee.

Het toernooi begint op zaterdag om 8.30 uur. De wedstrijden worden gespeeld op maar liefst vijf velden op de Amstel. De laatste wedstrijd is om 20.30 uur afgelopen. Zondag start de competitie wederom om 8.30 uur. ‘s Middags worden de finales gespeeld. De grote finale (in de hoofdklasse) start om 15.30 uur.