De corona crisis heeft onze sport geraakt. Ruim een jaar geen toernooien of competitie; een aantal teams, scheidsrechters en vrijwilligers zijn gestopt en ook de Kanopolocommissie van het Watersportverbond heeft een tijdje stil gestaan. Inmiddels is kanopolo weer langzaam opgestart. Het NK is gespeeld, we hebben prachtige kampioenen zien winnen en de Oranje selecties waren zeer succesvol op het EK in Italië. Tijd dus voor de Commissie om ook stappen te gaan zetten. Doel: de organisatie van onze sport weer terug te brengen naar oude niveau en vervolgens laten groeien.

Om dit te kunnen doen zoekt de Commissie nieuw talent; want ook binnen de commissie stoppen er mensen. Zo gaat onder andere Hoofdscheidsrechter Danny Buis na dit seizoen wat anders doen. Kortom, de Commissie zoekt nieuwe mensen die het leuk vinden om Kanopolo verder te helpen in de ontwikkeling van de sport, zowel op het gebied van topsport als breedtesport. We zoeken vrijwilligers die het liefst enige ervaring hebben met topsport en/of breedtesport, bijvoorbeeld door dat je actief bent (geweest) als atleet, coach, scheidsrechter, bestuurder, official of meer.

Taken die de Commissie zoal doet en waar we dus mensen voor zoeken (in willekeurige volgorde en een commissielid kan 1 taak op zich nemen of meerdere):

  • Voorzitter Commissie; verbinder, aanjager en bestuurder van de commissie,
  • Organisatie van het NK, van Hoofdklasse tot Dames en Jeugd,
  • Opleiden en aansturen van scheidsrechters en officials; de functie van Hoofdscheidsrechter is vacant en dat geldt ook voor Hoofd Materiaalcontrole/kennis,
  • Opleiden en trainen van (beginnende) coaches/trainers,
  • Aanstellen van bondscoaches en coördineren van de Oranje selecties,
  • Ondersteunen van startende verenigingen met kennis en inzichten,
  • Organiseren van Breedtesport activiteiten en het stimuleren van de sport bij verenigingen,
  • PR activiteiten, informeren van de pers, delen van filmpjes, foto’s en uitslagen via site en social media,
  • Het zoeken van sponsors, partners en anders vormen van steun en financiering,
  • Contact onderhouden met relevante partners zoals ICF, ECA, etc..

Spreekt een van deze activiteiten jou aan? En lijkt jou het leuk om je in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Kanopolo in Nederland en heb je zin en tijd om daar als vrijwilliger energie op te zetten, neem dan gerust contact op met Martijn Rol. Komende winter wil de Commissie gebruiken om tot een nieuwe samenstelling te komen om daarna nieuwe plannen te gaan maken voor de toekomst van kanopolo. Wil jij daar een bijdrage in leveren, dan horen we graag van je.

De Kanopolocommissie,
Martijn Rol, Joris Heesakkers, Danny Buis, Glenn Mensink, Martijn de Vries en Jacques Webbers

Contact: martijn.rol@kanopolo.nl en 06-14388885

Categorieën: verenigingnieuws