De inschrijving voor de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo is geopend. Er zal voor de Heren klassen (Hoofd tot en met Derde Klasse) gespeeld worden over twee speelweekenden in juni en september. In het eerste speelweekend wordt een halve competitie gespeeld. Vervolgens zal in het tweede speelweekend gespeeld worden in een play-off-systeem, dit afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De Damesklasse en Juniorenklasse kennen aparte speeldata. Spelers die uitkomen in de (gemixte) Herenklassen maar ook in aanmerking komen voor een plek in een dames- of juniorenteam, kunnen op deze manier ook in deze laatst genoemde klassen meedoen. Vanuit de Kanopolocommissie wordt dit ook aangemoedigd, om zo het overall niveau in de Dames- en Juniorenklasse te vergroten.

De volledige uitnodiging download je hier:

De nieuwe opzet van de competitie lees je hier terug. In 2024 willen we in de hoogste klassen met max 8 teams spelen, 2023 zal dan ook een overgangsjaar zijn. De definitieve inrichting van het schema wordt bepaald als het aantal inschrijvingen bekend zijn.

Kwalificatie Europese Clubkampioenschappen. De nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse na het eerste speelweekend, in juni, kwalificeren zich voor de ECA Clubkampioenschappen in oktober. De nummers 1 en 2 van de Damesklasse kwalificeren zich eveneens voor dit toernooi.

Verder is vandaag de kalender voor komend seizoen geactualiseerd en zijn er diverse toernooien toegevoegd, zoals het 13e Keistad Toernooi, het Rijnland Pinkstertoernooi en het Toernooi van het Oosten. Zie de kalender op: Kalender 2023 – Kanopolo.nl

Categorieën: verenigingnieuws