Dit artikel wordt periodiek geactualiseerd. Laatste actualisatie: 19 juni 2021

In verband met de corona pandemie golden er lange tijd de nodige restricties voor kanopolo in Nederland. Zoals de ontwikkelingen nu zijn, zal de overheid per 26 juni nagenoeg alle maatregelen versoepelen. Trainingen en wedstrijden zijn weer toegestaan. Wel moet 1,5 meter afstand op de kant worden nageleefd. Ook kantines en sanitair mogen weer open.

Voor ontwikkelingen rondom NK en overige toernooien, zie de periodieke Update op www.kanopolo.nl. Op 2 juni is door het ICF bekend gemaakt dat het WK in Rome definitief geen doorgang zal vinden.

Advies aan sportverenigingen is om een protocol op te stellen hoe op de vereniging om te gaan met de corona-richtlijnen, o.a. om duidelijkheid te geven aan spelers, trainers en ouders hoe je voldoende afstand bewaard, bij aankomst en vertrek, bij omkleden, etc.. Verder de continue oproep: hebben jij of huisgenoten klachten, blijf dan thuis en laat je testen!

De voorwaarden voor sporten kunnen per gemeenten of veiligheidsregio verschillen. Kortom, check de richtlijnen van jouw veiligheidsregio of gemeente!

We volgen verder het beleid van de Nederlandse overheid in combinatie met de adviezen en richtlijnen van het NOC*NSF en het Watersportverbond. Zie voor meer informatie over corona en watersport: https://www.watersportverbond.nl/thema-s/corona

Meer informatie, zie ook https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Categorie├źn: verenigingnieuws