Naast de al eerder gecommuniceerde wedstrijddata voor de Nederlandse Kampioenschappen Kanopolo zijn er enkele aanvullingen voor de Junioren (onder 18) klasse en de Damesklasse.

De NK kanopolo in de junioren klasse wordt in 2020 de BENEKA: of te wel het Belgisch Nederlands Kampioenschap

Om het niveau van de competitie te vergroten, gaan we samen met de Belgische Kanofederatie het NK in deze klasse organiseren. Hiervoor zijn twee (2) wedstrijd weekenden vastgesteld:

–          20 & 21 juni 2020, locatie HWC de Helmvaarders – Helmond

–          5 & 6 september 2020, locatie BK de Schorre – Boom (België)

Het hoogst geplaatste team uit Nederland wint de titel kampioen van Nederland. Hiervoor dienen minimaal 6 Nederlandse teams deel te nemen. Het hoogstgeplaatste Belgische team behaalt de Belgische titel. Daarnaast is er een winnaar van de BENEKA, een overall prijs.

Er kan ingeschreven worden in twee (2) divisies: Junioren 1 en Junioren 2. Beiden zijn voor dezelfde leeftijdscategorie (O18 jaar). Junioren 2 is voor de minder ervaren en beginners. Junioren 1 is het hoogste niveau in de junioren klasse. Ischrijving is op basis van eigen inschatting.

De NK kanopolo in de Damesklasse gaat naar drie (3) wedstrijddagen:

–          9 & 10 mei 2020, locatie AKV Odysseus – Alkmaar

–          zondag 14 juni 2020 de finaledag, locatie nog te bepalen

Tijdens het eerste weekend spelen alle ingeschreven dames teams, exclusief de nummer 1 en 2 van het voorgaande jaar. Een select aantal teams gaan door naar de finaledag waar zij met de nummer 1 en 2 van vorig jaar strijden om de titel Nederlands Kampioen Dames.

Op basis van het aantal ingeschreven teams wordt het definitieve competitiesysteem

Meer informatie volgt op het moment dat de inschrijving open gaat omstreeks februari 2020. Alle data voor de Nederlandse Kampioenschappen, ook voor de andere klassen, staan ook op kanopolo.nl

Categorieën: verenigingnieuws