In al het feestgedruis rondom Koningsdag, Bevrijdingsdag en meivakantie, is voor het Europese kanopolo het seizoen serieus begonnen. Afgelopen weekend won het Poolse Mozw het internationale toernooi van St. Omer door in de finale de thuisploeg te verslaan. Viking uit Venlo eindigde knap op een achtste plaats. In het Duitse Gottingen kwam ondertussen de gehele Duitse top bij elkaar voor de strijd om de Niedersachsen Pokal. Ook de Nederlandse topteams Groningen en Michiel de Ruyter (MdR/Uithoorn) waren uitgenodigd.

IMG-20150412-WA0012_resized

Landskampioen Groningen was niet helemaal compleet en had zich versterkt met Odysseus (Alkmaar) spelers Tough en Pel. Het team speelde een goed toernooi en behaalde de halve finale door overwinningen op de Duitse teams Duisburg (3-2), Coburg (3-2), het Deense Neptun (6-4), de Deense junioren (6-3) en MdR (6-1). In de halve finale werd helaas zuur verloren van het Duitse Liblar. In reguliere tijd kwamen beide teams tot een 4-4 eindstand. In verlenging werd op golden goal verloren, waarbij de Duitsers net even wat slimmer gebruikt maakten van een fout van de scheidsrechter. Met twee ballen in het spel had de wedstrijd eigenlijk stil gelegd moeten worden, echter de scheids liet doorspelen, de Groninger verdediging was ontregeld en de golden goal werd gescoord. De Groninger/Alkmaar combinatie eindigde uiteindelijk naast het podium door ook de laatste wedstrijd om de derde plaats met een golden goal te verliezen van Hannover. Liblar won ondertussen de finale met 6-3 van Hamburg. MdR eindigde als achtste.

Komend weekend gaat het spektakel door in het Belgische Seneffe, nabij Charleroi, waar de officieuze Open Waalse Kampioenschappen zullen plaats vinden. Naast de gehele Franse en Duitse top, zal ook de Britse herenselectie het toernooi aandoen. Ook diverse Nederlandse teams zijn van de partij. Naast Odysseus (verliezend finalist van 2013), zijn alle ogen gericht op veelvoudig kampioen Deventer, het team dat jarenlang de Europese kanopolowereld domineerde en sinds 2012 enkel nog toernooitjes voor de ‘leuk’ vaart. Dat de oud internationals dit nog prima kunnen, bleek vorig jaar wel toen een derde plaats in Charleroi werd behaald.