Dit artikel wordt periodiek geactualiseerd. Laatste actualisatie: 2 juni 2021

In verband met de aangescherpte corona-richtlijnen zijn er de nodige restricties voor kanopolo in Nederland. Er gelden verscherpte maatregelen voor contactsport, dus ook voor kanopolo.

Per 5 juni geldt dat er vrij getraind mag worden in groepen tot maximaal 50 personen waarbij 1,5 meter afstand houden niet verplicht is. Op de kant gelden uiteraard nog steeds de 1,5 meter maatregelen. Wedstrijden voor junioren (onder 18 jaar) zijn toegestaan. Wedstrijden voor senioren zijn enkel toegestaan als deze tussen teams van de eigen club gespeeld worden. Publiek is niet welkom. Kantines en sanitair mogen weer open.

Voor ontwikkelingen rondom competitie en toernooien, zie de nieuwspagina op www.kanopolo.nl. Op 2 juni is door het ICF bekend gemaakt dat het WK in Rome definitief geen doorgang zal vinden.

Advies aan sportverenigingen is om een protocol op te stellen hoe op de vereniging om te gaan met de corona-richtlijnen, o.a. om duidelijkheid te geven aan spelers, trainers en ouders hoe je voldoende afstand bewaard, bij aankomst en vertrek, bij omkleden, etc.. Verder de continue oproep: hebben jij of huisgenoten klachten, blijf dan thuis en laat je testen!

De voorwaarden voor sporten kunnen per gemeenten of veiligheidsregio verschillen. Kortom, check de richtlijnen van jouw veiligheidsregio of gemeente!

We volgen verder het beleid van de Nederlandse overheid in combinatie met de adviezen en richtlijnen van het NOC*NSF en het Watersportverbond. Zie voor meer informatie over corona en watersport: https://www.watersportverbond.nl/thema-s/corona

Meer informatie, zie ook https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Categorieƫn: verenigingnieuws