De vijfde dag op het WK en de resultaten zijn niet zoals we gehoopt hadden voor Oranje. De Heren verliezen (5-1) in de ochtend van Frankrijk, waardoor ze zo goed als uitgeschakeld zijn voor de halve finales. Er moet vervolgens ruim van Australië gewonnen worden en Frankrijk moet van Spanje winnen. Het eerste lukt: Oranje verplettert Australië  (11-4). Maar Spanje verslaat Frankrijk met 3-2 waardoor deze twee teams zich plaatsen en Oranje eruit ligt. Morgen nog op voor plaats vijf! 

Zelfde geldt voor de Oranje Dames na een 7-3 nederlaag tegen favoriet Groot-Brittannië. Om vervolgens wel te winnen van Taiwan (4-3). Oranje moet morgenochtend vroeg nog tegen Zwitserland en daarna op voor plek 5. 

Bij de Junioren (onder 21) verloor Oranje in de herenklasse de wedstrijd om de zevende plaats van Zwitserland in de verlenging met een golden goal  (5-4). Bij de dames werd er nipt verloren van Frankrijk  (4-3), waarna nog de wedstrijd om de zesde plaats resteerde tegen Spanje. Onze meiden speelden een uitstekende wedstrijd en wonnen met 5-3. Knappe prestaties van beide junioren teams met een plaats in de top acht van de wereld. 

Schema, uitslagen en livestreaming op www.canoeicf.com

Categorieën: Nieuws