Vierde speeldag / 4 augustus

Oranje speelde bij de Heren een uitstekende wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Na de verloren wedstrijd tegen Spanje gisteren, werd er overtuigend van de ‘Kiwi’s’ gewonnen (5-2). Tegen Iran werd er vervolgens in een spannende wedstrijd nipt gewonnen met 5-4. Aangezien Spanje tegelijkertijd verrassend verloor van Nieuw-Zeeland, is alles in deze poule nog mogelijk. Morgen speelt Oranje tegen de drievoudig kampioenen Australië en Frankrijk. Bij winst op beide teams ligt Oranje in de halve finale op zondagochtend. 

In de damesklasse verloor Oranje van het ijzersterke Duitsland. De Duitsers domineren al jaren het Europese kanopolo. Desondanks speelde Oranje een goede wedstrijd dat nipt werd verloren (3-1). Tegen de Denen won Oranje met 8-3. Oranje heeft hier mee nog kans om zich te plaatsen voor de halve finales. Dan moet er morgen wel gewonnen worden van de favoriete Britten.

In de juniorenklassen speelde de Heren O21 in een thriller gelijk tegen Duitsland (4-4). Eerder werd al overtuigend gewonnen van Maleisië  (7-2). De beslissende wedstrijd voor plaatsing in de halve finale werd helaas verloren. Tegen Nieuw-Zeeland begon Oranje uitstekend en liep uit naar 2-0. De Kiwi’s reageerden echter uitstekend en trokken het spel naar zich toe. Resulterend in een 5-3 nederlaag en de uitschakeling van Jong Oranje voor een podiumplaats. Morgen resteert de wedstrijd om plaats vijf. 

Bij de Dames O21 verloren onze meiden van titelverdediger Duitsland met 5-1. Oranje kan morgen nog maximaal voor plaats vijf gaan. Bovenal een knappe prestatie van een jong talentvol team. 

Check www.canoeicf.com voor uitslagen, schema en livestreaming 

Categorieën: Nieuws