Donderdag 2 augustus was een moeizame speeldag voor de Oranje selecties. Een aantal cruciale wedstrijden werden verloren.

Bij de Heren won Oranje overtuigend zijn laatste wedstrijd in de eerste ronde tegen Canada (7-1). Daardoor door naar de volgende ronde met daarin twee poules van zes teams. Beste twee van elk team gaat door. Oranje speelt in hun poule tegen Spanje, Frankrijk, Iran, Nieuw-Zeeland en Australië. In de eerste van een reeks van vijf wedstrijden verliest Oranje in een kraker van wedstrijd (8-6) van Europees kampioen Spanje. Morgenochtend (3 augustus) speelt Oranje vroeg tegen Nieuw-Zeeland, dat eerder Frankrijk op een 3-3 gelijkspel hield.

Dames: Oranje wint overtuigend met 8-2 van Japan. De kraker om de eerste plaats in de poule tegen Italië wordt helaas verloren. De Italianen zijn een maatje te groot en winnen met 5-2. 

Dames Onder 21 winnen met maar liefst 19-1 van Argentinië. De cruciale wedstrijd tegen Polen werd helaas met 4-1 verloren. Morgen de wedstrijd tegen Duitsland. 

Heren Onder 21 winnen in de tweede ronde met 11-6 van Namibië. Maar verliezen vervolgens van Polen. Een 4-1 voorsprong werd verspeeld en in de laatste seconden scoorden de Polen de winnende treffer (7-6). Oranje moet in deze poule nog tegen Duitsland, Maleisie en Nieuw-Zeeland en alles winnen op zicht te houden op de halve finale. 

Schema, uitslagen en livestream op www.canoeicf.com

Categorieën: Nieuws