De 24e editie van Helmond International Tournament is zojuist gewonnen door de nationale selectie van Duitsland. In de finale werd Deventer verslagen met 5-4. In de eerste helft speelde Deventer een uitstekende pot, een 1-0 achterstand werd met goed pressiespel omgedraaid naar een 2-1 ruststand voor Deventer. In de tweede helft ging het op en neer. Duitsland kwam na vijf minuten gelijk, waarna Deventer direct weer de voorsprong (3-2) pakte. Duitsland kwam met sterk aanvallend spel weer terug tot 3-3. Deventer bleef echter de bovenliggende partij en scoorde al weer snel de 4-3. Ook nu lieten de Duitsers zich niet kisten; met minder dan drie minuten op de klok scoorde de Duitse heren de 4-4. Slordig balverlies van Jeroen Dieperink leidde vervolgens tot een counter voor Duitsland en de 5-4 voorsprong. Duitsland gaf deze voorsprong niet meer weg in de resterende minuten en prolongeerde zo haar titel in Helmond.

Beide teams plaatsen zich ongeslagen voor de finale. In de halve finale versloeg Duitsland het Alkmaarse Odysseus overtuigend met 5-3. De Nederlandse landskampioen revancheerde zich door in de strijd om de bronzen plak het Belgische Ieper te verslaan met 6-2. Deventer op hun beurt versloeg Ieper in de halve finale met 5-4.

foto’s: beelden van de eerste helft Deventer v/s Duitsland.

Categorieën: Nieuws