In Den Haag zal komend weekend de beslissing vallen in de strijd om de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse.De topteams van Nederland komen voor de tweede en beslissende keer bij elkaar om te strijden om de landstitel. Viking Venlo gaat na een halve competitie gespeeld te hebben aan kop. Gevolgd door het Alkmaarse Odysseus, titelverdediger. De Alkmaarders verloren eerder in de competitie nipt van Venlo. Maar er is nog niets beslecht. Twee weken terug won Alkmaar overtuigend van Venlo in de finale van de Amsterdam Open. Geeft dit Odysseus moed voor de beslissende wedstrijd komend weekend tegen Viking of onderschatten de Alkmaarders straks hun tegenstander uit Venlo? Onderschatting kan dodelijk zijn tegen het dit seizoen uitstekend spelende team uit Venlo…

Daarnaast zullen Michiel de Ruyter (Uithoorn) en Rijnland (Leiderdorp) er alles aan doen om het de top twee zo moeilijk mogelijk te maken. Beide teams strijden vol overtuiging voor de derde plaats, maar houden ook hun oog gericht op hogere plaatsen. Aangezien komend weekend nog een halve competitie gespeeld wordt en er dus nog 24 punten te verdelen zijn, kan het nog alle kanten op.
Groningen kan is de ‘Dark Horse’ voor de derde plek. De drievoudig landskampioen had vorig weekend een door blessures gemankeerd team, maar kan komend weekend weer rekenen op een volwaardige selectie en het daarmee alle teams moeilijk maken.

Naast de strijd om de landstitel in de hoofdklasse, zal de competitie in alle andere klassen starten: Eerste klasse, Tweede en Derde. Ook de Jeugd gaat van start. In september kennen zij hun eindstrijd om de titels in hun klassen.

Het volledige schema, tussenstanden en meer zijn online te vinden:

Scheidsrechterschema vind je in de pdf (versie donderdag 14 juni): NK2018 wedstrijdschema juni_v2

En meer informatie over de organisatie: Info NK kanopolo 2018.docx

Categorieën: Nieuws