Het seizoen is inmiddels in volle gang. Voor het meest actuele nieuws en uitslagen, volg ons op Instagram (Kanopolo (@kanopolo_nl) • Instagram-foto’s en -video’s). Hieronder een kleine opsomming van wat er allemaal gebeurt is de afgelopen weken.

• In het weekend van 11 en 12 mei werd in Uithoorn op de Amstel de ‘Amsterdam Open’ gespeeld. De finale was een Nederlands onderonsje tussen Viking Venlo en thuisclub Michiel de Ruyter. Viking won overtuigend met 5-1. Het Belgische Gent legde beslag op het brons door Trekvogels uit Haarlem met 4-3 te verslaan.
  • Het Pinksterweekend daarop was het Duitse Essen toneel voor het grootste toernooi ter wereld. Meer dan 100 clubteams vanuit heel Europa en daarbuiten, speelden drie dagen tegen elkaar voor eer en glorie. Het Britse FAO uit Liverpool, eerder dit jaar winnaar van het andere toptoernooi Helmond International, won de finale van het Italiaanse Chiavari met 4-2. Het Alkmaarse Odysseus, dit jaar al goed voor zes finaleplaatsen en vier eindoverwinningen, kwam in een te vroeg stadium van het toernooi Chiavari al tegen, verloor nipt en eindigde uiteindelijk van alle Nederlandse teams als hoogste op een teleurstellende dertiende plaats. Keistad greep bij de Dames net naast het podium en eindigde als vijfde in deze klasse. In de Onder 21 Klasse (Heren) won Jong Oranje (uitkomend voor de club Deventer) ruim de finale van het Tjechische Praag.
  • Tegelijkertijd werd in Leiderdorp bij LKV Rijnland op maandag 20 mei het Pinkstertoernooi gespeeld, voor Derde klasse teams. Groningen won in een bloedstollende finale (6-5) van Waterwolf uit Hoofddorp. Het Utrechtse UKC won brons.
  • De komende weken staan er nog de nodige wedstrijden op de planning. Twee juni wordt er gespeeld om de Batavieren Cup in Nijmegen. Het Nederlands Kampioenschap kent haar eerste speelweekend in het weekend van 15 en 16 juni, terwijl de Jeugdklasse op 22 juni gespeeld wordt. Dat zelfde weekend spelen de Oranje selecties om de ECA Cup in Frankrijk.

En een korte impressie van de finale van Amsterdam Open, is terug te zien op Nederlands kanopoloteam beukt zich naar winst internationaal toernooi | NU.nl

Categorieën: Nieuws