In Coimbra, Portugal, heeft Oranje vandaag een onstuimige EK speeldag afgesloten. Bij de Heren speelde Oranje zijn laatste poulewedstrijd in een knotsgekke wedstrijd met 4-4 gelijk tegen Rusland. Om daar mee door te gaan naar de beste acht. In de tweede ronde gaat het in een poule van vier om plaatsing voor de halve finales. In een ware kraker tegen Frankrijk werd er uiteindelijk wederom met 4-4 gelijkgespeeld. Oranje moet morgen, zaterdag 31 augustus, eerst tegen Polen en dan tegen wereldkampioen Duitsland. De Duitsers wonnen op hun beurt vandaag al overtuigend van Polen en staan met een half been in de halve finale. De nummers een en twee van de poule gaan door, dus voor Oranje ligt nog alles open.

Bij de Dames wisselend succes. Van Italië moest gewonnen worden, maar werd verloren (6-3). Een uitstekende wedstrijd tegen Spanje (3-1 overwinning), kon niet voorkomen dat Oranje buiten de top twee van de poule eindigde. De top twee die zich plaatsten voor de volgende ronde. Er is echter nog een ‘escape route’ voor Oranje. Morgen en zondagochtend spelen ze nog in een ‘verliezerspoule’ tegen Denemarken, Zweden, Polen en wederom Spanje. De winnaar van die poule mag tegen de nummer vier van de ‘winnaarspoule’ met Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië. De winnaar van die wedstrijd gaat alsnog door naar de halve finale. Kortom, onze dames moeten alle wedstrijden vanaf nu winnen om een kans op de halve finale te houden.

Bij de Junioren enorme teleurstelling. De Heren Onder 21 jaar liepen op praktisch 1 goal de halve finales mis. Tegen Zwitserland ging het gelijk op en verloor Jong Oranje nipt (4-3). Vervolgens ging Oranje in een spectaculaire wedstrijd tegen Spanje (7-5) ten onder. Om kans te houden op de halve finale, moesten de jongens met twee goals verschil winnen van Frankrijk. In die wedstrijd leek het lang verkeer af te lopen. Tot Oranje in de laatste drie minuten een 4-3 achterstand wist om te buigen in een 6-4 overwinning. Een sensatie hing in de lucht, wat helaas te niet werd gerealiseerd omdat Spanje en Zwitserland gelijkspeelden (3-3) en daarmee Oranje uitschakelde voor een plek in de halve finales. Voor morgen resteert nog de wedstrijden om plek 5-8.

Bij de Dames Onder 21 boekte Jong Oranje haar eerste overwinningen. Ierland werd in een spannende wedstrijd nipt met 5-4 verslagen. Polen werd daarna van de mat gespeeld (11-1). Alleen van Portugal werd in een gelijk opgaande wedstrijd net aan verloren (7-6). Voor Jong Oranje resteert daar mee morgen de wedstrijd om de zevende plaats tegen Ierland. Een prima prestatie voor onze jeugdige talenten.

Alle uitslagen, tussenstand en de links naar de livestream zijn terug te vinden op www.canoepolo-tournaments.eu

Jong Oranje speler Reno van den Berg viert een doelpunt (foto Hans Janssen)
Categorieën: Nieuws