Afgelopen weekend vond in Den Haag, bij kanovereniging De Windhappers, het eerste weekend van het NK Kanopolo plaats. Op zaterdag speelde de teams uit de Hoofd- en Eerste klasse tegen elkaar. Op zondag Tweede en Derde Klasse.

In de Hoofdklasse deden met name Michiel de Ruyter (Uithoorn) en Odysseus (Alkmaar) goede zaken. De Alkmaarders wonnen met 7-5 van landskampioen Groningen en MdR won met ruime cijfers van het sterke team van Trekvogels uit Haarlem (5-1). MdR en Odysseus delen dan ook na 3 wedstrijden gespeeld te hebben, de koppositie.
Het derde team van MdR stuntte ook in de Eerste klasse – er werd met maar liefst 6-3 gewonnen van Windhappers; het team dat vorig jaar nog degradeerde uit de hoofdklasse. MdR C staat daarom nu op een knappe tweede plaats, achter titelfavoriet Viking uit Amsterdam. De Amsterdammers wonnen al hun wedstrijden.

In de tweede klasse lijkt het een nek-aan-nek race te gaan worden tussen de reserves van Viking Venlo, het vierde van Keistad (Amersfoort) en het tweede team van Rijnland (Leiderdorpo). Viking verloor geen wedstrijd, maar staat door een gelijkspel maar 1 puntje los van de andere twee teams. In de Derde klasse dendert het Jeugdteam van MdR (vorig jaar nog kampioen in de jeugdklasse en nu dus uitkomend in de laagste herenklasse) over de concurrentie heen. MdR E verloor geen wedstrijd en heeft inmiddels een doelsaldo van +27 na 4 wedstrijden. De nummers twee Batavier (Nijmegen) en Tilikum (Twente) volgen op 3 punten, maar een aanzienlijk minder doelsaldo.

In juni wordt de competitie vervolgd, met wedstrijden voor alle klassen en ook Dames- en Jeugdklasse in Amsterdam, bij Viking.

Alle uitslagen en tussenstand: tussenstand NK kanopolo 2015

Categorieën: Nieuws