Komend weekend zal in Helmond bij kanovereniging Helmvaarders het buitenseizoen van start gaan. De vijfentwintigste editie van Helmond International Tournament zal groter zijn dan ooit. Zes divisies, negen velden, meer dan 100 teams uit binnen- en buitenland, ruim 500 wedstrijden en drie (Paas)dagen lang. Zaterdag beginnen ’s ochtends vroeg de eerste poulewedstrijden en maandag zullen de finales gespeeld worden.

In de Hoofdklasse speelt de top van Nederland, Duitsland en België tegen elkaar. Uit Nederland onder andere landskampioen Viking Venlo en Odysseus Alkmaar, de nummer drie van de Europese clubkampioenschappen. Ook Deventer, meervoudig toernooiwinnaar en verliezend finalist van vorig jaar, is van de partij. Uit Duitsland komt de gehele top met landskampioen Essen en topteams Liblar, Hamburg en Berlijn. Uit België komt landskampioen Ieper en ook het sterke Gent kan mee doen voor de prijzen. Tenslotte ook een Britse favoriet: Liverpool, landskampioen en verliezend finalist van het EK voor clubteams in 2018. Kortom, spektakel verzekerd!

Zie voor alle deelnemende teams per divisie, de poule-indelingen en het wedstrijdschema: https://cpt.kayakers.nl/view/HIT2019

Categorieën: Nieuws