In Saint Omer, Frankrijk, heeft Oranje zojuist een succesvolle tweede speeldag afgesloten. In zowel de Dames- als Herenklasse verloor Oranje geen wedstrijd en zette het goede stappen richting een mogelijke halve finale plaats. Bij de Heren won Oranje overtuigend van het verrassend sterke Portugal (4-1). Hiermee verzekerde Oranje zich van een plaats bij de beste acht van het EK en plaatsing voor de 2e ronde in een poule met wereldkampioen Italië, Zwitersland en Groot-Brittannië. Vandaag werd gelijk de eerste wedstrijd van deze 2e ronde gespeeld. Tegen het stugge Zwitserland had Oranje het moeilijk. Vooral omdat Zwitersland het Nederlandse spel continu ontregelde met overtredingen. Twee penalties en twee gele kaarten legden de Zwitsers redelijk aan banden, waardoor Oranje nipt met 3-2 won. Mats Pel was de grote man aan Oranje zijde met 3 goals. Morgen staan de krakers tegen de Italianen en Britten op het programma. Bij winst op een van hen is Oranje zo goed als zeker van een halve finaleplaats.

Bij de Dames speelde Oranje tegen het gevaarlijke Polen. Oranje was veel beter, maar liet de Polen continu weer terug komen in de wedstrijd door zelf slordige foutjes te maken die keihard werden afgestraft. Uiteindelijk won het sterkere Oranje met 8-5. De laatste wedstrijd in de poule was tegen het zwakke Tjechië dat met 11-2 werd weg gevaagd door de Oranje Ladies. Morgen speelt Oranje in een tussenpoule tegen Duitsland en Zwitersland voor een plaats in de halve finales.

In de Juniorenklasse heeft Oranje zich bij de Heren Onder 21 geplaatst voor de kwartfinales! Een ruime overwinning op Ierland (8-2) en een gelijkspel tegen Denemarken (3-3) werd gevolgd door een knappe overwinning op Zwitserland (4-3). De kwartfinales staan morgenochtend vroeg op het programma. Oranje moet dan, helaas, wel tegen wereldkampioen Groot-Brittannië. De Britten zijn het hele jaar al in bloedvorm en de grote titelfavoriet dit toernooi. Voor Oranje dus de uitdaging om tegen dit Britse geweld een vuist te maken.

De grootste sensatie van de dag was toch wel de overwinning van Oranje in de Dames Onder 21 klasse op het doorgaans veel sterkere Italië. In een thriller van een wedstrijd vochten onze meiden zich naar een 5-4 overwinning. Eerder werd nog dik gewonnen van Ierland (11-3). Morgen volgen er wedstrijden tegen Groot-Brittannië en Spanje.

Check alle uitslagen en het schema voor morgen hier

De wedstrijden zijn ook live te bekijken via http://www.canoepolosaintomer2017.fr/direct/

Foto’s: enkele beelden van Oranje – Zwitserland (Heren, 3-2). Foto’s door Julien Prieur.

Categorieën: Nieuws