Afgelopen weekend speelden de Europese landenteams voor het eerst sinds tijden weer een officieel toernooi. In het Franse St. Omer werd er gestreden om de ECA Cup in de Heren, Dames, Dames Onder 21 jaar en Heren Onder 21 jaar klassen. Oranje was in alle klassen vertegenwoordigd. De Oranje Dames presteerden boven verwachting door de finale te halen. Op de weg naar de finale werd onder andere verrassend gewonnen van meervoudig wereldkampioen Duitsland (3-2) en angstgegner Italië werd op 1-1 gehouden. In de finale tegen gastland Frankrijk kwam Oranje helaas net te kort. De Fransen begonnen furieus en liepen uit naar een 4-0 voorsprong. Oranje topscorer Bakkes kwam nog tot twee knappe tegengoals, maar dat was niet genoeg om de wedstrijd te doen kantelen.

Bij de Heren presteerde Oranje aanzienlijk beter dan een paar weken terug op het internationale toernooi van Gent. Oranje won onder andere twee keer knap van het sterke Denemarken en het traditioneel lastige Zwitserland werd met grote cijfers (6-3) weg gezet. Tegen de topteams kwam Oranje helaas net te kort en met nederlagen tegen Frankrijk (7-4) en Italië (3-1) kon Oranje zich niet plaatsen voor de beste zes van het toernooi. Een degelijke zevende plaats geeft echter aan dat Oranje weer op de weg terug is naar minimaal de subtop van Europa. In de finale deed wereldkampioen Duitsland wat het al een paar jaar doet: winnen. De Duitsers wonnen alle wedstrijden dit weekend en in de finale werd Frankrijk knap met 2-1 verslagen.

Ook in de klassen van de Heren Onder 21 en Dames Onder 21 waren het Duitsland en Frankrijk die de finale haalden. Bij de heren junioren won Frankrijk knap met 5-3 en bij de dames junioren won Duitsland met 4-2. Oranje eindigde in beide klassen in de middenmoot met respectievelijk een achtste en een zesde plaats voor onze Heren O21 en Dames O21.

Alle uitslagen en eindranking zijn hier terug te lezen

Vanaf 4 oktober staat het EK op de planning in Catania, Italië. Oranje zal ook daar met vier teams vertegenwoordigd zijn.

Categorieën: Nieuws