Komend Paasweekend start in Helmond het kanopoloseizoen met het Helmond International Tournament (HIT). Meer dan honderd teams uit vijftien landen spelen om de eer van de eindoverwinning in wat traditioneel het eerst grote toernooi van het seizoen is. Op zaterdag en zondag worden de diverse poule-wedstrijden gespeeld. Op maandag, 2e Paasdag, volgen halve en eind finales. Favorieten voor de finales in de Hoofdklasse? Het Alkmaarse Odysseus blonk in de winter al uit door de twee grote zwembadtoernooien te winnen. Concurrentie komt uit het buitenland, met o.a. Brits kampioen Liverpool, het Spaanse Ciencas en de Zwiterse Herenselectie.

Alle deelnemende teams, wedstrijdschema en uitslagen zijn terug te vinden op Helmond International Tournament (HIT) 2024 – kayakers.nl en volg tijdens het weekend ons Instagram account (@Kanopolo_nl) voor nieuws en einduitslagen.

Komende weken volgen meer toernooien: 13 en 14 april is het Internationale Tournooi van Pas-du-Calais (St. Omer, Frankrijk) waar onder andere de Nederlandse Dames en Dames O21 jaar zullen spelen. Op 20 april staat het Dames NK gepland. In het weekend van 4 en 5 mei is het doorgaans sterk bezette toernooi om de Niedersachsen Cup in Gottingen en tegelijkertijd wordt in Seneffe, nabij het Belgische Charleroi, het gelijknamige internationale toernooi gespeeld.