Komend weekend start in Helmond het Nederlands Kampioenschap Kanopolo. In de Hoofdklasse, Eerste Klasse en Tweede Klasse wordt een halve competitie gespeeld. Op basis van deze halve competitie wordt de plaatsing voor de play-offs voor de landstitel en diverse promotie- en degradatieklassen in het tweede speelweekend in september bepaald. In de Derde Klasse wordt in totaal een hele competitie gespeeld verdeeld over dit en het september speelweekend. De Jeugdklasse (Onder 18 jaar) start volgend weekend op een apart speeldag en wordt vervolgens eveneens in september beslist. De nummers 1 en 2 van de Hoofdklasse na dit speelweekend plaatsen zich tevens voor de Europese Clubkampioenschappen later dit jaar.

Hoe het speelsysteem met play-offs in Hoofd, Eerste en Tweede Klasse precies werkt, kan hier worden terug gelezen.

Alle teams per Klasse, uitslagen en speelschema vind je hier: Nederlands Kampioenschap kanopolo 2024 – kayakers.nl

Verder is het speelschema voor komend weekend, inclusief scheidsrechters, hier onder te downloaden (let wel dit kan op laatste moment nog wijzigen, hou daarvoor de communicatie vanuit de NK organisatie in de gaten).

Tenslotte, er wordt gespeeld volgens de ICF spelregels. Steeksproefsgewijs worden er materiaalcontroles uitgevoerd. Ook geldt er een sanctiesysteem voor teams die (structureel) zich niet aan de regels houden van de NK organisatie. Zie voor meer informatie over spelregels, materiaalcontrole en sanctiesysteem: Spel- en wedstrijdreglementen – kanopolo.nl

Speelschema zaterdag 15 juni en zondag 16 juni, Helmond:

Categorieën: Nieuws