Zaterdag 30 en zondag 31 mei vond op de Amstel de 18e editie van de Amsterdam Open plaats. 52 teams uit maar liefst 11 landen gingen de strijd met elkaar aan. Zondag even over de klok van 4 werd MOSW Chozszno uit Polen als winnaar afgefloten.

De Polen, reeds verliezend finalist in de strijd op de Deutschland Cup in Essen een week eerder, kenden een sterk toernooi. In de poule werd er van alle tegenstanders gewonnen. De wedstrijd tegen het eerste team van organiserende club Michiel de Ruyter was spannend tot het laatste moment; slechts luttele seconden voor het eind trokken de Polen aan het langste eind. MOSW vervolgde hun road to victory en versloegen op weg naar de finale onder andere de ‘French Virgins’, een gelegenheidsteam van Franse (ex)- internationals, en Taipei City, de Taiwanese landskampioen. De finale tegen Odysseus uit Alkmaar was een waar spektakel! De strijd ging lang gelijk op: pas twee minuten voor tijd scoorden de Polen de winnende, zesde!, treffer: 6-5 de eindstand.

MOSW kende sowieso een erg succesvol toernooi, want ook in de tweede divisie won het tweede team van MOSW gevolgd door Nomads uit Engeland en de Finse herenselectie. De derde klasse werd gedomineerd door het Belgische TNT, gevolgd door de jeugd van het Duitse WSF Liblar en Viking Venlo. Dit jaar nieuw was de vierde divisie en ondanks de internationale aandacht voor deze klasse werd het podium gevuld door drie Nederlandse teams: Odysseus J won voor KVDRV. De eer van de thuisclub werd gered door Michiel de Ruyter 7 dat knap derde werd. Michiel Rombouts van TNT werd met meer dan 30 doelpunten topscoorder van het toernooi en won daarmee de ‘KanopoloShop topscorers trofee’.