Na een intensief seizoen met deelname aan World Games en Wereldkampioenschap, is het voor de Oranje selecties tijd om vooruit te kijken naar het komende seizoen. Met twee toernooien om de ECA Cup in juni en juli en het EK in Duitsland in september, staat er weer een uitdagend jaar op de planning. Voor diverse Oranje selecties begint de voorbereiding richting het nieuwe seizoen echter met de zoektocht naar nieuwe bondscoaches. Bij nagenoeg alle vier de selecties, Heren, Dames, Heren Onder 21 jaar en Dames Onder 21 jaar, zijn er coaches gestopt en dus zoekt de Kanopolocommissie nieuwe coaches om Oranje onder de hoede te nemen en klaar te stomen voor het EK.

Wat zoeken wij?
Elke Oranje selectie werkt traditiegetrouw onder de leiding van 2 coaches. Voor de Dames en Dames O21 jaar hebben respectievelijk Sytse van der Zwan en Marlen Wessels aangegeven door te willen gaan, dit afhankelijk van de samenstelling van het nieuwe coachingsduo. Voor alle andere selecties stoppen de coaches na het afgelopen seizoen. Dus we zoeken 2 coaches voor zowel de Heren als voor Heren Onder 21 jaar. Voor de Dames en Dames O21 jaar zoeken we dus minimaal 1 nieuwe coach.

Wie zoeken wij?
Ondernemende, gedreven persoonlijkheden. Het liefst met ervaring in kanopolo op hoog niveau, als speler of als coach. Dan wel vergelijkbare ervaring in andere sporten op topniveau, als speler of als coach, zodat je weet wat er komt kijken bij het moeten presteren als individu en als team. Idealiter heb je passende opleidingen in doceren of training geven. Maar bovenal de positieve energie om met een groep getalenteerde spelers aan de slag te gaan en het maximale er uit te willen halen. Let wel, betreft hier allen vrijwilligersfuncties. De financiële middelen bij de Bond zijn momenteel nihil (tot onze eigen frustratie) en dus moeten nieuwe coaches het vooral leuk vinden om deze functie te vervullen.

Wat bieden wij?
Bij de Heren is er een solide basis van spelers met de juiste mix tussen talent en senioriteit, een team dat vorig jaar nog vierde van Europa werd. Een basis dus waarop doorgebouwd kan worden naar het EK komend jaar en het WK in 2024 in China. Bij de Dames stoppen er diverse basisspelers. Hier zal dus in nauwe samenwerking met de Dames Onder 21 jaar moeten worden toegewerkt naar een nieuw succesvol team. Bij de Heren Onder 21 jaar een jong team dat dit jaar voor het eerst debuteerde op het allerhoogste niveau. Ook hier zal de tijd moeten worden genomen om een goede basis te bouwen voor serieuze prestaties. Bij de Dames Onder 21 jaar ontzettend veel talent die zich dit jaar al bewezen op het WK en alle potentie hebben om ook komend jaar op het EK te vlammen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Martijn Rol, voorzitter Kanopolocommissie, via martijn.rol@kanopolo.nl

Categorieën: Nieuws