Oranje heeft afgelopen weekend op het Internationale toernooi van Gent zowel in de heren- als damesklasse uitstekend gepresteerd. De diverse Nederlandse selecties (zowel Senioren als Junioren) speelden het toernooi ter voorbereiding op het WK dat over twee en een halve week in Italië begint. In de herenklasse verloor Oranje geen wedstrijd. Imponerend was de 7-3 overwinning op Nieuw-Zeeland, een van de outsiders voor de wereldtitel. In de finale verpletterde de Oranje machine het Britse topteam Meridian uit Londen met maar liefst 8-0!

In de Damesklasse was Oranje niet bij machte de finale te winnen. Nieuw-Zeeland liet hier zien een van de grote favorieten voor de wereldtitel te zijn. Oranje werd met maar liefst 7-0 weg gespeeld. Desalniettemin bewezen onze dames met het behalen van de finale klaar te zijn voor het WK!

In de schaduw van de Oranje seniorenteams speelde ook de juniorenteams (tot en met 21 jaar) in de heren- en damesklasse. Beide teams eindigde ver van het podium, wat geen verrassing is als je als juniorenteam uitkomt in een seniorenklasse. Echter als voorbereiding voor het WK is de ervaring om te spelen tegen sterkere en meer ervaren teams essentieel. Opvallend was de overwinning van de Heren -21 jaar tegen het seniorenteam van Australië. De Aussies, drievoudig wereldkampioen bij de mannen, speelden een uiterst beroerd toernooi en konden totaal niet meekomen. Of het de jetlag was, niemand weet het. Maar feit was dat Australië zo’n beetje alles verloor, waaronder een 5-2!! nederlaag tegen onze junioren. Kortom, Oranje lijkt in de diverse klassen klaar voor het echte werk straks in Italië.

Categorieën: Nieuws