Het EK in Frankrijk is voor het thuisland dramatisch begonnen. Nadat de Franse herenselectie, vice-wereldkampioen, vanochtend verrassend verloor van Portugal (4-3), was in de middag ook Oranje te sterk met 3-2. Oranje keek lang tegen een 1-0 achterstand aan. Mats Pel maakte de verdiende gelijkmaker, waarna Oranje uitliep door een wederom een goal van Pel. Frankrijk kwam terug tot 2-2, maar het was Bryce Hollmann die Oranje aan het langste end liet trekken en de 3-2 aantekende. Op de eerste wedstrijddag van het EK is zo een van de favorieten voor de titel in de Herenklasse uitgeschakeld. Oranje won eerder op de dag al ruim van Hongarije (11-2) en ook Portugal liet tegen de Hongaren geen punten liggen (5-2). Morgen mogen beide teams nog tegen elkaar om te bepalen wie er eerste wordt in de poule. Frankrijk resteert op het eigen toernooi enkel nog wat wedstrijden voor de eer en kan max nog negende worden.

Bij de Dames speelde Oranje ook uitstekend. Tegen zowel Frankrijk als Italië, respectievelijk de nummer 2 en 3 van de Wereldspelen, werd met 3-3 gelijk gespeeld. Tegen Denemarken werd met ruime cijfers gewonnen (7-0). Morgen staat nog de wedstrijd tegen het sterke Polen en het op papier zwakke Tjechië op het programma. Oranje lijkt zo op koers voor een plek bij de beste drie in de poule en daarmee plaatsing voor de volgende ronde.

Ook in de junioren klassen doet Oranje goed mee. Bij de Heren Onder 21 jaar werd nipt verloren van favorieten Duitsland (2-4) en Italië (2-4). Tegen Portugal werd uitgehaald met 8-4 met vier goals door Robin Kassai. Morgen speelt Oranje nog tegen Ierland en Denemarken, cruciale wedstrijden voor plaatsing bij de beste acht van Europa. Bij de Dames Onder 21 jaar werd helaas niet gewonnen. Favorieten voor de finale, Duitsland en Polen, waren oppermachtig met 11-1 en 10-4. Tegen Frankrijk werd goed gespeeld, helaas wel verloren met 3-0. Morgen staan wedstrijden tegen o.a. Ierland en Italië op het programma.

Alle uitslagen zijn terug te vinden via www.kanopolo-oranje.nl en op de Franse site

De wedstrijden zijn ook live te bekijken via http://www.canoepolosaintomer2017.fr/direct/

Grote foto boven: de Nederlandse Heren Onder 21 jaar, na hun overwinning op Portugal

Verder wat sfeerimpressies van Oranje-fotograaf Hans Janssen:

Categorieën: Nieuws