Oranje is goed begonnen aan de strijd om de ECA Cup. Afgelopen weekend vond het eerste toernooi om deze prestigieuze Europese prijs voor landenteams plaats. Oranje behaalde de finale. In de eerste ronde werd alleen verloren van Italië (5-3). Van respectievelijk Polen (7-2), België (6-2), Spanje B (5-2) en Groot-Brittannië B (7-2) werd met ruime cijfers gewonnen. Opvallend ook was de overwinning op Europees kampioen Duitsland. De Duitsers werden in een thriller van een wedstrijd met 4-3 verslagen; Sjoerd van den Helder maakte in de laatste seconden de winnende treffer. Duitsland naar huis en Oranje door naar de halve finale tegen Spanje. De Spaanse nummer drie van de wereld werd met 5-4 verslagen, debutant Pel scoorde het winnende doelpunt voor Nederland. Helaas werd de finale met 4-3 van Italië verloren. Lang ging de strijd tegen de vice-Europees kampioen gelijk op en de wedstrijd eindigde dan ook in een 3-3 gelijkspel. In de verlenging was het uiteraard superspits Luca Bellini die als zo vaak voor Italië de golden goal scoorde.

In de klasse voor Heren tot en met 21 jaar speelden Oranje met twee mixteams. De coaches Smorenberg en Oving benutten het toernooi om jonge talenten ervaring op het hoogste niveau te laten opdoen. Er werd bij vlagen uitstekend gespeeld en o.a. gewonnen van sterke landen als België en Polen; helaas geen podiumplaats maar wel veel ervaring geoogst.

Eind juni gaat de strijd om de ECA Cup verder met het afsluitende toernooi in Mechelen. Bondscoach Kasper Schagen maakt na dat weekend de definitieve Oranje selectie voor het EK in augustus bekend.