Oranje kan terugkijken op een geslaagd 2018 met vier keer een top acht notering op het WK in Canada in Heren-, Dames-, Dames Onder 21- en Heren Onder 21-klasse. Voor beide juniorenteams hebben de coaches echter aangegeven na dit jaar te stoppen.

De Dames Onder 21 stonden dit jaar onder leiding van Marijke Dijkman en Menno Van Rooijen. Met een 6e plaats hebben zij een knappe WK prestatie neergezet.  Van de huidige selectie zal een groot deel na dit seizoen te oud zijn om door te gaan met de junioren. Een grotendeels nieuwe selectie zal dus opgebouwd gaan worden richting EK in Portugal komend jaar en vervolgens het WK in 2020 in Italië. Voor de openstaande vacature van Dames O21 coaches hebben zich al twee veelbelovende kandidaten aangemeld, dus de commissie verwacht hier snel duidelijkheid over te kunnen geven naar publiek en selectie zelf.

Bij Heren Onder 21 stoppen Sander Smorenberg en Tim Schrama. Beide coaches kunnen terug kijken of een succesvol jaar, hoewel dit uiteindelijk niet heeft geresulteerd in een WK medaille. De junioren speelden bij vlagen uitstekend, echter op de beslissende momenten net niet goed genoeg. De uiteindelijk 8e plaats geeft dan ook een wat teleurstellend gevoel. Voor het EK 2019 in Portugal zal een deels nieuw team moeten worden opgebouwd met dus twee nieuwe coaches. Het Watersportverbond zoekt hier voor nog kandidaten en heeft dan ook de volgende vacature.

Vacature coaches Oranje Heren Onder 21 jaar
Ben jij gepassioneerd in en voor kanopolo, heb jij verstand van tactiek en techniek, ben je een echte teambuilder, kan je als geen ander een team coachen en beter maken, wil jij een EK Kanopolo meemaken, wil jij Europees Kampioen kanopolo worden (of daar toch tenminste een poging toe wagen), wil jij een groep fanatieke kanopolo jongens naar de top brengen? Als jij deze vragen met ‘ja’ kan beantwoorden, meld je dan nu aan bij de Kanopolocommissie van het Watersportverbond, want dan zijn wij op zoek naar jou!

Want, de Nederlandse Heren Onder 21 jaar zijn op zoek naar nieuwe coaches. Oranje Onder 21 is het opleidingsteam van het Grote Oranje en speelt structureel in de subtop van de wereld. Oranje wil echter meer! Nederland heeft de ambitie om mee te doen voor de medailles op WK en EK. Hiervoor zijn we op zoek naar trainer/coaches met (1) passie voor sport en dan natuurlijk het liefst voor kanopolo, (2) ervaring in het coachen en/of trainen van teams en (3) enthousiasme, energie en soms ook wat geduld. Ervaring in het deelnemen aan WK’s of EK’s kanopolo is natuurlijk een pre!

Wij bieden: een groep enthousiaste junioren, momenteel 8e van de wereld met ambitie naar meer en de mogelijkheid om naar het EK in Portugal te gaan. Voor een indruk van het team, check de video van eerder dit jaar: https://www.youtube.com/watch?v=AZOBV93LLxE

De functie heeft één maar, en dat is dat er maar beperkte budgetten zijn. De functie is een vrijwilligers functie en dus onbetaald. Je moet deze rol als trainer/coach echt doen voor het plezier, de drive om te willen winnen en je eigen persoonlijke ontwikkeling en niet voor het geld.

Tenslotte, onze selecties worden in beginsel altijd in duo’s gecoacht. Voor de Heren Onder 21 zoeken wij dus minimaal 2 personen die deze coaching/trainerfunctie willen invullen.

Meer weten? Mail naar martijn.rol@kanopolo.nl of bel Martijn via 06-14388885

Categorieën: Nieuws