Het jaar 2020 zal een belangrijk jaar zijn voor de Oranje Kanopolo selecties. Op het WK in Rome in september kunnen zowel de Heren als Dames zich kwalificeren voor de World Games in de VS in 2021. In beide klassen moet Oranje zich minimaal bij de beste zes spelen om dat te realiseren. De ambities voor het WK liggen echter hoger. De Oranje Dames liepen afgelopen jaar net de halve finales op het EK mis en gaan nu vol voor een halve finaleplek op het WK. Bij de Heren vielen de prestaties tegen op het EK en is de planning 2020 zo ingericht dat er maximaal gepiekt moet kunnen worden op het WK.

Ook de juniorenteams, zowel Dames O21 als Heren O21 willen stappen zetten in 2020 om zo op het WK voor een medaille te gaan. Voor beide selecties is er al een ‘Open Training’ gehouden met een hoge opkomst aan talenten. Een goede basis dus om op door te bouwen in het nieuwe jaar. Goed nieuws is in ieder geval dat bij alle vier de selecties de coaches door gaan, dus een volledige technische staf dit jaar! 

Voor 2020 is het streven om op 4 april een gezamenlijke trainingsdag te hebben met alle selecties. Daarbij worden ook de ouders van de junioren uitgenodigd om hen uit te leggen wat de planning voor hun kids is en met, niet onbelangrijk, welke kosten men rekening moet houden. Verder zullen de vier Oranje selecties een aantal toernooien gezamenlijk bezoeken. Hier onder valt 1 Nederlands toernooi, te weten Helmond International Tournament. Ook zullen de Oranje selecties de beide ECA Cups spelen en het Dikkebus toernooi eind augustus aandoen.  

Overzicht van een aantal belangrijke data voor Oranje:

  • Zaterdag 4 april: trainingsdag en kick-off 2020 voor alle vier de selecties. Beoogde locatie: Deventer kanovereniging
  • 18 en 19 april: Helmond International Tournament
  • 27 en 28 juni: ECA Cup in Mechelen (‘Vlaanderen Cup’)
  • 25 en 26 juli: ECA Cup in Essen
  • 29 en 30 augustus: Dikkebus Toernooi, Ieper
  • 8 tot en met 13 september: Wereldkampioenschappen in Rome

Categorieën: Nieuws