Het kanopolo-seizoen lijkt nu toch serieus vorm te krijgen na maanden van corona-ellende en onzekerheid. In België zijn traditie getrouw de twee grote internationale toernooien van Ieper, op de Dikkebus vijver, en Gent gespeeld. Met deelnemende teams uit heel Europa, van Polen tot Spanje, leek het zo waar weer als vanouds toen er nog geen corona-belemmeringen waren. Het feit dat onder andere de Britse teams nog niet mochten komen, laat echter zien dat we er nog niet zijn. Toch was er volop te genieten van kanopolo. In Ieper won uiteindelijk het Duitse topteam Meidericher de finale van het Spaanse Ciencas uit Madrid. Michiel de Ruyter eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats. Het weekend daarop speelde de internationale top in Gent, met daar ook diverse nationale teams die zich voorbereiden op het EK dat in oktober in Italië gespeeld moet gaan worden. Polen won uiteindelijk de finale van Denemarken. Oranje was ook van de partij, maar kon niet mee doen om de prijzen of een plek op het podium. Duidelijk was dat onze internationals lang niet met elkaar samen gespeeld hadden en Oranje moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende plaats. Deventer eindigde uiteindelijk netjes op een vijfde plaats, Rijnland werd achtste.

Oranje miste wellicht in Gent hun topscorer Mats Pel. De Alkmaarse international speelde in hetzelfde weekend in de play-offs van de Duitse Bundesliga met zijn team Liblar. De titelverdediger plaatste zich voor de finale door Meidericher in de halve finales te verslaan. Maar moest in de finale haar meerdere erkennen in het Berlijnse Havelbruder. Pel dus met Liblar tweede van Duitsland.

Meer Oranje nieuws komt er van de Nederlandse Dames Onder 21. Coaches Suzanne van Rijn en Lisanne Dreyfus kunnen beiden het seizoen helaas niet afronden door persoonlijke omstandigheden. Voor het EK zijn er nieuwe coaches bereid gevonden om het talententeam van Oranje te begeleiden. Martijn de Vries en Marlen Wessels zullen Jong Oranje coachen tijdens het EK in oktober. Wessels speelde vele jaren voor Oranje Dames en De Vries werd bij de Heren wereldkampioen met Oranje in 2012 en is al een aantal jaren actief als coach van Michiel de Ruyter Dames.

Komende maand gaat het seizoen onverminderd door, mits corona het allemaal toelaat… Op de agenda:
– 4 en 5 september: NK voor Junioren bij LKV Rijnland.
– 11 en 12 september: ECA Cup voor nationale selecties in St. Omer, Frankrijk.
– 18 en 19 september: NK voor de Senioren klassen (Hoofd, Eerste, Tweede en Derde) bij Windhappers, Den Haag.
– 25 en 26 september: Europese Clubkampioenschappen in Duisburg.

Meer informatie over het NK
– Junioren: https://cpt.kayakers.nl/View/NK2021jun
– Senioren: https://cpt.kayakers.nl/View/NK2021sen

Categorieën: Nieuws