Maandag 11 juli vertrekken de Nederlandse selecties naar de World Games in Birmingham, Alabama, Verenigde Staten. De Wereldspelen worden elke vier jaar georganiseerd en staan open voor alle niet-Olympische sporten. Kanopolo staat sinds 2005 op de agenda. In dat jaar won Oranje bij de Heren de gouden medaille. In 2009 verloor Oranje de finale op de Wereldspelen in Taiwan. In 2013 greep Oranje net naast de medailles met een vierde plaats, om in 2017 bij de Heren niet te kwalificeren. Toen debuteerde de Oranje Dames op de Wereldspelen, eveneens met een vierde plaats. Voor de editie in de VS hebben beide Oranje selecties, zowel Heren als Dames, zich geplaatst door in de top 8 te eindigen van het WK in Canada van 2018. De kanopolo-competitie voor beide klassen begint donderdag 14 juli en eindigt zondag 17 juli met de halve en hele finales.

Zowel bij de Heren als Dames zijn de selecties zich al tijden aan het voorbereiden voor dit unieke event. Lees meer over Oranje op weg naar de World Games: World Games: uitgestelde droom van start – Watersportverbond. Voor een overzicht van de selecties, zie
– Heren: Heren – Kanopolo.nl
– Dames: Dames – Kanopolo.nl

Bij de Heren zit Oranje in de 1e ronde in een poule met Italië, Spanje en Taiwan. Onze Dames in een poule met Groot-Brittannië, Italië en Singapore. Alle teams in de eerste ronde gaan door, deze wedstrijden zijn dus puur om te bepalen tegen wie je moet in de kwartfinales op zaterdag. Het speelschema (Amerikaanse tijden) vind je hier: THE WORLD GAMES 2022 – CANOE POLO | ICF – Planet Canoe (canoeicf.com).

Voor de fans thuis die thuis blijven: helaas zullen door het tijdverschil van 7 uur veel wedstrijden ’s nachts Nederlandse tijd gespeeld worden. Ook is nog niet zeker of er continue livestream is om de wedstrijden thuis te volgen. De sites Worldgames.org en Olympics.com houden een eventpagina bij met veel live verslaggeving van de diverse sportdisciplines. Zie
TWG 2022 Streaming Schedule | IWGA (theworldgames.org)
The World Games 2022 – Birmingham, USA (olympics.com)

Daarnaast zullen we de thuisblijvers zo goed als het kan op de hoogte proberen te houden via de diverse social media kanalen en via de nieuwspagina’s van het Watersportverbond. Via Instagram: volg het account Kanopolo_nl en via Facebook kan het Kanopolo account worden gevolgd. Ook zal oa via de group Canoepolo is Family regelmatig updates worden gedeeld.

Tenslotte ook aandacht bij NOS voor de Wereldspelen – zie het artikel: Kanopolo, floorball en bowlen: op de World Games hebben ze hun eigen Spelen (nos.nl)

Categorieën: Nieuws