Vandaag vertrekken de Oranje selecties naar Welland, Canada, om daar vanaf dinsdag deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Kanopolo. Oranje komt uit in alle 4 de klassen van het WK: Heren, Dames, Heren Onder 21 jaar en Dames Onder 21 jaar. Bij zowel de Heren als Dames zijn de teams ten opzichte van het EK van vorig jaar, vernieuwd en verjongd. Een aantal ervaren spelers zijn gestopt en vervangen door talenten doorgestroomd uit de Oranje juniorenteams. Doel voor beide teams is uiteraard een podiumplaats, maar een plek bij de beste zes zou al een uitstekende prestatie zijn en een mooie opmaat voor de toekomst. Bij de junioren teams heeft de Herenselectie onder 21 jaar uitstekende papieren met een goed gebalanceerde selectie met al de nodige ervaring op het allerhoogste niveau. Na jaren in de middenmoot te zijn geeindigd, is nu de ambitie om een halve finale plaats af te dwingen. De Dames Onder 21 hebben een aantal belangrijke spelers zien vertrekken naar de senioren dames, maar nog steeds ligt er een hecht en goed op elkaar ingespeeld team. Oranje behoort hier niet tot de favorieten, maar heeft zeker kans om het de topteams lastig te maken en wie weet waar dat eindigt.

Zie voor een overzicht van alle spelers per selectie, de tegenstanders in de eerste poulefase en een vooruitblik van de coaches het volgende artikel: http://kano.watersporters.nl/blogs/2018/juli/nederlandse-kanopoloselecties-klaar-voor-wk-kanopolo-in-canada/.

Gedurende het WK zal de site van de bond elke dag verslag doen van de belangrijkste uitslagen en gebeurtenissen. Check hier voor http://kano.watersporters.nl en alle wedstrijdschema’s en uitslagen worden ook bijgehouden op http://canoepolo-tournaments.eu/ en op de site van de ICF via https://www.canoeicf.com/canoe-polo-world-championships/welland-2018/news

De wedstrijden zijn voor de thuisblijvers live te volgen via
– de site van de ICF: https://federations.canoeicf.com/
– het Youtube kanaal van de ICF: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV
– Sports Canada: https://sportscanada.tv/

En volg de Oranje selecties op hun facebook pagina’s:
Oranje Heren: @OranjeKanopolo
Oranje Dames: @DutchCanoePoloLadies
Oranje Heren Onder 21 jaar: @TheNetherlandsU21Canoepolo 
Oranje Dames Onder 21 jaar: @thenetherlandsladiesu21canoepolo

 

Categorieën: Nieuws