Komend weekend spelen Oranje en Jong Oranje (Heren tot en met 21 jaar) in Frankrijk het eerste toernooi om de ECA Cup. Het tweede, afsluitende, toernooi wordt eind juni gehouden in het Belgische Mechelen. Het toernooi om de ECA Cup is de ideale voorbereiding voor de Nederlandse selecties voor het EK later dit jaar in het Duitse Essen.

Oranje komt in de eerste ronde uit in een poule met Europees kampioen Duitsland, angstgegner Italië en de ijzersterke teams van Polen en België. Groot-Brittannië B en Spanje B completeren de poule. De twee beste teams zullen zondag doorgaan naar de halve finales. In de andere poule zit wereldkampioen Frankrijk samen met Spanje, de nummer drie van de wereld, Denemarken, Groot-Brittannië, Portugal en Zweden.

Oranje speelt komend weekend met een aangepaste selectie ten opzichte van het vorig jaar gespeelde WK. Wouter Ottjes is gestopt en Joost Horstink is niet geselecteerd. Horstink kent dit jaar een minder voorseizoen door een blessure. Bondscoach Kasper Schagen kiest in Oranje voor de debutanten Dylan Tough en Mats Pel (beiden van kanovereniging Odysseus uit Alkmaar) samen met de ervaren krachten Bryce Hollmann, Sjoerd van den Helder (beiden Michiel de Ruyter uit Uithoorn), Jurjen Hallegraeff (Lerici, Italië), Jouke Sjollema, Ricardo Wight en Jeroen Dieperink (alle drie van landskampioen Groningen).

Jong Oranje speelt komend weekend met 2 teams in Frankrijk – coaches Smorenberg en Oving willen veel jonge spelers aan het ‘echte’ werk laten ruiken. Hofleverancier is Michiel de Ruyter; MdR levert maar liefst 8 van de 13 spelers. Geselecteerd zijn:

Remko van Vliet – MdR
Arthur Gelderman – Groningen
Kai Tas – MdR
Jesper van Beemdelust – MdR
Alain Zwinkels – Viking Venlo
Bart van Es – MdR
Harm van der Wilk – MdR
Roy Dekkers – Trekvogels Haarlem
Tjerk Webbers – Rijnland Leiderdorp
Reno van de Berg – MdR
Danny Mozes – MdR
Hidde Janssen – Viking Amsterdam
Tim van ’t Hart – MdR

De teams moeten het in Frankrijk opnemen tegen wereldkampioen Frankrijk, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië, België en Denemarken.
Het overzicht met alle info en speelschema: ECACUP2015_BO3