Op de EK in het Duitse Essen heeft Oranje zojuist de bronzen plak gewonnen in de damesklasse. Oranje was vanochtend een maatje te klein voor Duitsland. In de halve finale wonnen de Duitse dames overtuigend met 6-0. De wedstrijd om de derde plaats tegen Zwitserland verliep een stuk voorspoediger. Oranje was bij vlagen superieur, echter maakte enorme hoeveelheid aan kansen slechts twee keer af. Ook de Zwitsers wisten twee keer het doel te vinden en een twee twee gelijkspel leidde tot verlenging. Oranje kreeg kans op kans en uiteindelijk na drie keer vijf minuten verlenging scoorde Oranje dan ook volledig terecht de golden goal door Sarissa van Veenendaal. Oranje herhaalt daarmee de prestatie van twee jaar terug, toen ook brons werd gehaald. Nu is de prestatie echt nog meer uniek; pas in mei van dit jaar werd besloten een damesteam samen te stellen, nadat vorig jaar het WK zo teleurstellend was verlopen. Toen stopte het halve team en amper een jaar later weet de nieuwe bondscoach Michiel Boonacker met een grotendeels nieuw team een uitstekende prestatie neer te zetten!

 

Bij de heren verliep alles een stuk minder voorspoedig. Gisteren werd Oranje door Denemarken uitgeschakeld voor een plek in de halve finale. Vandaag werd ook de vijfde plaats niet veilig gesteld. Een vijf vier nederlaag leidde tot een teleurstellende zesde plaats voor de Oranje brigade.

 

Plaats zes was ook in de junioren klassen een terugkomend fenomeen… zowel bij de dames tot en met 21 jaar als bij de heren eindigde Oranje op deze ondankbare plaats na nederlagen tegen respectievelijk Italië en Rusland.

 

Duitsland was verder de grote winnaar van het toernooi. Zowel in de heren-, dames- als dames onder 21 klasse waren het de Duitsers die goud wonnen. Alleen in de heren onder 21 jaar was Duitsland niet doorgedrongen tot de finale. Daar won Frankrijk goud door Denemarken te verslaan.

 

Categorieën: Nieuws