Afgelopen weekend speelden de Nederlandse selecties het eerste toernooi om de ECA Cup gehouden in het Franse St.Omer. De Nederlandse Dames wisten te stunten door de finale te halen ten kosten van vice-wereldkampioen en angstgegner Duitsland! Oranje speelde tot de halve finale een wisselend toernooi. Zo werd er verrassend van de Italiaanse damesselectie verloren (4-3). Desondanks wist Oranje zich te plaatsen voor de halve finale tegen meervoudig wereldkampioen Duitsland. Oranje schreef historie door de Duitsers te verslaan met een golden goal (4-3)! In de finale moest Oranje helaas haar meerdere erkennen in Frankrijk dat veel te sterk bleek (6-1).

De Nederlandse Heren speelden ondertussen een wisselvallig toernooi. Onder leiding van interim trainers Martin Oving en Thomas Bartels, die de eerder dit seizoen gestopte Kasper Schagen tot het einde van dit seizoen opvolgen, was Oranje nog zoekende. Goede wedstrijden tegen Spanje (5-5 gelijkspel) werden afgewisseld met minder wedstrijden tegen de Italiaanse wereldkampioen (7-2) en Duitsland B (5-2). Oranje eindigde bij de mannen als zesde en voor de nieuwe coaches is er nog voldoende werk te verzetten tot en met het EK in augustus. In de juniorenklassen presteerden de Oranjeselecties  naar behoren. Bij de Dames tot 21 jaar eindigde Oranje knap als vierde, o.a. door een sterke wedstrijd tegen Polen (7-4). In de Heren tot 21 jaar was een grotendeels nieuw en erg jong team nog een maatje te klein voor de toplanden, echter ook hier eindigde een goed gespeeld toernooi in een overwinning op Polen (5-3) en daarmee een achtste plaats in de overall ranking. In juni volgen de volgende toernooien voor de ECA Cup in Denemarken en het Belgische Mechelen.

Alle uitslagen zijn hier terug te lezen: http://kanopolo-oranje.nl/wp-content/uploads/2015/08/ECA-I-ST-OMER-nl.pdf

Amsterdam Open
Terwijl de Oranje internationals in Frankrijk voeren, speelden de Nederlandse clubteams in Uithoorn op de Amstel de 20e editie van de Amsterdam Open. Het Aziatische CPS wist het toernooi in de hoofdklasse te winnen. Het SBS programma Hart van Nederland maakte een mooie sfeer reportage: http://www.kijk.nl/sbs6/hartvannederland/videos/ylVEuWXmCgLY/20e-amsterdam-open-internationaal-kanopolotoernooi

Deutschland Cup en Rijnland Toernooi
En het kanopolo-seizoen gaat komend weekend door met de strijd om de Deutschland Cup. Het Duitse Essen is het toneel voor het grootste toernooi ter wereld met meer dan honderd deelnemende teams. Nederland is sterk vertegenwoordigd met o.a. landskampioen Odysseus (Alkmaar), Michiel de Ruyter (Uithoorn), Groningen en Keistad (Amersfoort). Meer info: http://www.krm-essen.de/46th-international-deutschland-cup-2017/ 

In al dit geweld worden de beginnende teams ook niet vergeten! Bij Kanovereniging Rijnland in Leiderdorp is 2e Pinksterdag het traditionele Rijnland toernooi voor jeugd en beginners.

 

 

Categorieën: Nieuws