Met nog minder dan 70 dagen te gaan heeft bondscoach Marsha Roos-Tiessen haar selectie voor de World Games bekend gemaakt. De 7 beste teams ter wereld zullen in de damesklasse op de World Games in het Poolse Wroclaw de strijd met elkaar aangaan om het goud. De Nederlandse dames debuteren dit jaar op het evenement dat elke vier jaar na de Olympische Spelen wordt gehouden voor alle niet Olympische sporten.

De 7 geselecteerde spelers zijn (genummerd naar hun spelersnummer):
1 Charlotte Bakkes
2 Selina Dijkstra
4 Lisanne Dreyfus
5 Marijke Dijkman (captain)
6 Marlen Wessels
7 Sarissa van Veenendaal
8 Diewertje Bink

Dit houdt in dat van de voorselectie Trea Timmerman is afgevallen, maar wel gevraagd is als reserve voor het geval een speler onverwachts uitvalt. In een eerder stadium heeft routinier Colette van den Berg al om haar moverende redenen besloten te stoppen.

Meer informatie over de World Games: https://www.theworldgamesnl.nl/

De gehele selectie op de foto (van links naar rechts): coach Roos-Tiessen, chef-de-mission Jan Sjouke van den Bos, Selina Dijkstra, Lisanne Dreyfus, Sarissa van Veenendaal, Charlotte Bakkes, Marijke Dijkman, Marlen Wessels, Dieuwertje Bink, reserve Trea Timmerman en Erwin Roos (oud-international Roos, zelf tweevoudig wereldkampioen en Worldgames winnaar, zal het team begeleiden gedurende het traject naar de World Games).

 

Categorieën: Nieuws