Nog 100 dagen en dan start in het Poolse Wrocław het Kanopolo toernooi tijdens de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA). In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op. Nederland Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Voor het kanopolotoernooi heeft het Nederlands damesteam zich vorig jaar op het WK gekwalificeerd. Het kanopolotoernooi wordt afgewerkt in de Orbitra Outdoor swimming pool en duurt van 28 tot en met 30 juli. Oranje speelt, onder leiding van bondscoach Marsha Roos – Tiessen, in een poule met Nieuw-Zeeland, Canada, Italië, Frankrijk Duitsland en gastland Polen. De teams spelen een halve competitie tegen elkaar, de vier beste plaatsen zich vervolgens voor de halve finales.

De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: www.ebilet.pl

Meer informatie over de World Games vind je hier: www.theworldgames.org

Categorieën: Nieuws