Een mooi speelweekend is zojuist afgesloten in Helmond. In de Hoofdklasse was landskampioen Odysseus superieur op zaterdag: 4 overwinningen waaronder de krakers tegen Groningen (5-1) en runner-up Viking Venlo (6-3). Vandaag draaide de Alkmaarse machine een stuk minder; een 4-4 gelijkspel tegen Trekvogels werd afgewisseld met nipte overwinningen op Rijnland (5-3) en Keistad (4-3). Odysseus gaat na het 2e weekend in de strijd om de NK aan de leiding met 4 punten los van de nieuwe nummer 2 Michiel de Ruyter uit Uithoorn. De strijd om plek 2 was ongekend spannend dit weekend. MdR won van Viking Venlo (2-1). Venlo won op hun beurt weer van Groningen (4-1). MdR won eveneens van Groningen (6-4) om vervolgens verrassend te verliezen van Rijnland (4-3), terwijl Venlo verloor van Keistad (5-4). MdR staat nu op plek 2 en Venlo en Groningen volgen gepaste afstand. Onderaan de ranglijst gaat de strijd om rechtstreeks degradatie tussen het tweede team van MdR en Viking Amsterdam. Beide teams hebben 1 wedstrijd gewonnen (van elkaar…) en zullen dus volgend speelweekend een overwinning moeten pakken tegen een van de hogere teams om rechtstreeks degradatie te voorkomen.

Ook in de andere klassen is het ongekend spannend. In de Eerste klasse gaat Windhappers uit Den Haag aan de leiding op 1 punt gevolgd door MdR C en op 2 punten door Keistad B. In de Tweede klasse gaat de strijd om de titel tussen het Damesteam van MdR en Windhappers B. Helmvaarders volgt op 4 punten afstand. In de Derde klasse wordt plaats 1 bezet door Zwetplassers uit Wormer op de voet gevolgd door de Rijnland/Levitas combinatie. In de Jeugdklasse is Venlo Jeugd de favoriet; met 5 punten staan ze los van de rest. Bij de Dames gaan MdR en Keistad voor de titel, de andere teams komen duidelijk nog te kort om het deze twee topteams moeilijk te maken.

In september gaat het NK verder. De komende maanden staan vooral in het teken van Oranje; met de World Games eind juli en het EK in augustus.

Check alle uitslagen en tussenstanden op https://cpt.kayakers.nl/View/NK2017?ReturnUrl=https%3A%2F%2Fcpt.kayakers.nl%2F

Categorieën: Nieuws