Afgelopen weekend is het tweede speelweekend van de Nederlandse Competitie gespeeld. In de Hoofdklasse gaat het Alkmaarse Odysseus aan de leiding na al haar wedstrijden gewonnen te hebben. De Alkmaarders worden op de voet gevolgd door Trekvogels uit Haarlem. Odysseus heeft zich afgelopen winter versterkt met internationals Bryce Hollmann, Remko van Vliet (beiden voorheen uitkomend voor MdR uit Uithoorn) en Roy Dekkers van Trekvogels. Onder leiding van speler/coach en oud-international Erwin Roos wordt nu keihard gewerkt aan de formatie van een nieuw top team. De inzet en trainingsarbeid werpen hun vruchten af, Alkmaar is inmiddels hofleverancier van Oranje en de favoriet voor de landstitel. De andere teams in de hoofdklasse zijn echter geenszins van plan de titel cadeau te doen. Vooral titelverdediger Groningen, die het vanaf dit jaar zonder record-international Jeroen Dieperink moet doen, beet hard van zich af in de onderlinge confrontatie. Odysseus wist de kraker echter nipt met 4-3 te winnen. Om vervolgens geen wedstrijd meer te verliezen. Groningen wist het niveau niet vast te houden en verspeelde punten door o.a. van MdR (6-5) en Trekvogels (5-3) te verliezen. De Groningers hebben daarmee hun titel nagenoeg verspeeld. Trekvogels wist ondanks hun nederlaag tegen Odysseus (6-2) de tweede plaats te veroveren door verder geen wedstrijd meer te verliezen. Trekvogels is zo, met drie punten minder op de ranglijst, de grootste uitdager voor Odysseus.

In de Eerste klasse gaat Rijnland uit Leiderdorp ondertussen ruim aan de leiding. De strijd om plaats 2 en promotie/degradatie is inmiddels een stuk spannender met de nummer 5 die maar 2 punten achter staat op de nummer 2. In de Tweede klasse werd van het weekend niet gespeeld. In de Derde klasse hebben de senioren van Rijnland een gaatje geslagen met de nummer 2 Tilikum. Beide teams zullen bepalen wie uiteindelijk de titel zal gaan winnen. In de Jeugdklasse gaat MdR Jeugd ruim aan de leiding, op 5 punten gevolgd door de jeugd van Rijnland. In de Damesklasse hebben de nummers 1 en 2, respectievelijk Keistad en MdR, nog maar 1 wedstrijd gespeeld, maar gezien hun ruime overwinningen doet zich vermoeden dat deze twee teams wederom de eindstrijd om de titel gaan bepalen.

In september wordt de competitie weer vervolgd. Komende twee maanden staan vooral in het teken van de voorbereiding voor het WK, dat eind augustus van start gaat.

Alle uitslagen en tussenstand vind je hier:
Wedstrijduitslagen NK kanopolo juni2016
tussenstand NK kanopolo juni2016

Categorieën: Nieuws