Komend weekend zal op de velden van Alkmaarse Kanovereniging Odysseus het eerste speelweekend van de Nederlandse competitie plaats vinden. In de Hoofdklasse komen de beste teams van Nederland tegen elkaar uit op het Alkmaarse water. Thuisclub Odysseus, landskampioen van 2016 en 2017, is er op gebrand haar titel terug te winnen. Vorig jaar werden de Alkmaarders verrassend onttroont door Viking Venlo. De Venlonaren zijn ook dit jaar samen met Odysseus de grote favoriet voor de titel. Uitdagers zijn onder andere Rijnland uit Leiderdorp (de nummer drie van vorig jaar), drievoudig landskampioen Groningen en het Uithoornse Michiel de Ruyter. In Alkmaar zullen alle negen teams van de Hoofdklasse een halve competitieronde tegen elkaar spelen, om in juni in Den Haag de strijd om de titel te beslissen met de tweede helft van het programma. 

Naast de Heren zal ook de strijd om de Damestitel gevoerd worden. Titelverdediger is Keistad uit Amersfoort, dat de titel al vijf keer op rij wist te winnen. Grote uitdager is runner-up van de afgelopen jaren Michiel de Ruyter. Tegelijkertijd met de seniorenteams starten ook de competitie in de Jeugdklasse (Onder 14 jaar). 

Het wedstrijdschema voor komend weekend is hier onder te downloaden (schema d.d. 6 mei / het schema kan in aanloop naar het NK nog aangepast worden)

Uitslagen zijn terug te lezen op https://cpt.kayakers.nl/View/NK2019dh

Categorieën: Nieuws