Oranje heeft een moeizame tweede speeldag op het EK gehad. Bij de heren verloor Oranje haar laatste poulewedstrijd van wereldkampioen Frankrijk met 6-2. Ondanks deze nederlaag plaatste Oranje zich wel voor de volgende ronde in een poule met titelverdediger Duitsland, Zwitserland en Denemarken. De eerste wedstrijd tegen Duitsland verliep uiterst moeizaam en werd ook verloren; met 7-2. Een valse start van de 2e ronde en morgen (zaterdag) moet Oranje winnen van de andere twee tegenstanders om zich te plaatsen voor de halve finale.

Bij de dames plaatste Oranje zich voor de volgende ronde om gelijk te verliezen van Zwitserland (4-2). Oranje revancheerde zich echter uitstekend door veelvoudig wereldkampioen Groot-Brittannië te verslaan met  5-4! Morgen moet Oranje weer tegen Suisse en GB – de dames hebben dus nog alles in eigen hand!

Bij de junioren heeft Oranje bij de Heren tot en met 21 jaar een bijzonder lastige opgave om de halve finale te halen. Oranje verloor met 3-1 van GB en moet morgen van titelfavoriet Duitsland winnen om door te gaan. Bij de Dames tot en met 21 jaar wist Oranje nog geen wedstrijd te winnen; echter een punt uit een gelijkspel tegen Italië zorgde er voor dat Oranje nog steeds zicht heeft op de nummer 4 in de poule (en  een plek in de halve finale). Nummer 4 in de poule is Groot-Brittannië, heeft twee punten meer dan Oranje en laten beide teams nu net morgen nog tegen elkaar uit komen. Of te wel Oranje heeft het nog in eigen handen!

Zie alle uitslagen en het schema van morgen op:  http://www.canoepolo-ec.com/schedule/