Komend weekend vindt in Kaniow, Polen, het ECA Kampioenschap voor Clubteams plaats. De nummers 1 en 2 van elke Europese competitie worden voor dit kampioenenbal uitgenodigd en vanuit Nederland zullen dus Michiel de Ruyter uit Uithoorn en landskampioen Groningen deelnemen. De ‘Europacup’ voor kanopolo werd tussen 2000 en 201o maar liefst acht keer door Deventer gewonnen. De laatste vijf jaar eindigen de Nederlandse teams echter structureel in de subtop. Het Kampioenschap is vooral een prooi voor de Franse en Duitse topteams, die het toernooi sinds het stoppen van Deventer domineren. Ook komend weekend zijn de Fransen met Montepellier en Conde Sur Vire en de Duitsers met Hannover en Essen favoriet voor een finaleplaats. Outsiders zijn o.a. het sterke Siracuza uit Italië en het Britse Meridian. Groningen zit in een loodzware poule met o.a. de Franse kampioen Conde en Siracuza. Michiel de Ruyter kent een meer ontspannen eerste ronde, met tegenstanders uit Polen, Denemarken en Tjechie.

Poule indeling
(eerste ronde, halve competitie, beste twee gaan door naar twee ronde met daarin 2 poules van 4 teams, beste twee gaan door naar halve finale):

GROUP A

GROUP B

GROUP C

GROUP D

MONPELLIER (F)

ESSEN (D)

LOKOMOTIV (DE)

SIRACUZA (I)

MERIDIAN (UK)

REAL CASTELLON (E)

MICHIEL DE RUYTER (NL)

GRONINGEN (NL)

HANNOVER (D)

CHIAVARI (I)

KANIOW (PL)

CHOSZCZNO (PL)

FORSAZH (RU)

GENT (B)

PRAHA (CZ)

MOKKA (B)

CONDE/VIRE (F)

CZ = Tjechie, E = Spanje, D = Duitsland, DE = Denemarken, F= Frankrijk, UK = Engeland, RU = Roemenie, PL = Polen, I = Italië

Categorieën: Nieuws