Volop kanopolo komend weekend. Op zaterdag zal in Deventer het NK Dames worden gevaren. Vier clubs strijden over de gehele dag om de landstitel. Titelverdediger Keistad is de favoriet, maar zal wel moeten afrekenen met Michiel de Ruyter, landskampioen van 2021, en de verrassende finalist van vorig jaar, Helmvaarders. Deventer debuteert in de Damesklasse.

Het NK wordt tegelijkertijd gespeeld met het Deventer International Tournament. De Nederlandse top zal hier spelen om de eer en de eindoverwinning tegen topteams uit Duitsland, Denemarken, Belgie en Engeland. Op zaterdag beginnen de poulewedstrijden en op zondag staan de halve en eindfinales op de planning.

Zie voor het speelschema van zowel het NK Dames als Deventer International: Deventer tournament (canoepolotournaments.com)

Tegelijkertijd met Deventer wordt er in Amersfoort bij kanovereniging Keistad het gelijknamige toernooi gespeeld met tien clubs in de Derde Klasse. Deze 13e editie van het Keistad toernooi onderscheidt zich van Deventer International door zich vooral te richten op de meer recreatieve of beginnende teams. Onder andere het Utrechtse UKC, Hydronauten uit Leeuwarden en Rijnland uit Leiderdorp zullen deelnemen. Zie alle deelnemende teams en het speelschema: 13e Keistad Kanopolotoernooi 1 & 2 juli 2023 – kayakers.nl

Categorieën: Nieuws