Komend jaar staan in augustus de Wereldkampioenschappen Kanopolo in Welland, Canada, op de kalender. Oranje is gekwalificeerd voor zowel de Heren Onder 21 klasse als voor de Dames Onder 21 klasse. Een topprestatie van beide teams. Alleen aan deelname aan het WK hangt wel een prijskaartje. Om daar als team te kunnen spelen is ruim twintigduizend euro nodig. Dit geld gaat o.a. op aan de vliegtuigtickets, transport van de kano’s, hotel, eten & drinken en deelnamekosten. Onze junioren kunnen verder geen aanspraak maken op subsidies of grote sponsorcontracten. Elke speler betaalt dus al snel meer dan tweeduizend euro om namens Oranje in Canada te mogen spelen. Een enorm bedrag voor spelers die door de weeks nog op school zitten, daarnaast elke dag trainen en dus weinig tijd hebben om wat bij te verdienen.

Om Oranje Onder 21 jaar op weg te helpen is een crowdfundingcampagne gestart vanuit Talentboek, een initiatief van het Yvonne van Gennipfonds. De campagne is dit weekend formeel van start gegaan. De komende maanden zullen de internationals van zowel de Dames Onder 21 jaar als de Heren Onder 21 jaar met diverse acties aandacht trekken voor hun crowdfuncingcampagne. Doel is om een substantiele bijdrage bij een te brengen om zo de kosten per international te kunnen verlagen.

Meer weten of wil je een bijdrage leveren?

Dames Onder 21 jaar: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/kano-polo/u21-dames-kanopolo-naar-wk.html

Heren Onder 21 jaar: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/kano-polo/wereldkampioenschap-kanopolo-in-canada-welland.html

Lees ook het artikel in de Telegraaf over de campagne!
https://www.telegraaf.nl/sport/1663149/talentboek-kanopoloteams-vizier-op-wereldtop

Categorieën: Nieuws