Het Damesteam van Keistad Amersfoort heeft zojuist haar zesde titel op rij gewonnen. In een thriller van een wedstrijd tegen Michiel de Ruyter, trok Keistad aan het langste eind (5-4). De strijd om de titel gaat al een paar jaar tussen beide clubs en ook dit jaar waren Michiel de Ruyter en Keistad aan elkaar gewaagd. De reguliere wedstrijd van de play-offs eindigde in een gelijkspel (3-3). Een beslissingswedstrijd moest uitsluitsel geven, welke dus door de ervaren ploeg uit Amersfoort nipt werd gewonnen.

In de Hoofdklasse ligt Odysseus op koers voor het veroveren van een derde landstitel. De Alkmaarders speelden tijdens het in eigen huis georganiseerde eerste NK speelweekend, alleen gelijk tegen Groningen (3-3) en won de overige zeven wedstrijden. Titelverdediger Viking Venlo werd overtuigend verslagen (6-2). Grootste concurrent, na een halve competitie gespeeld te hebben, is Rijnland. Het team uit Leiderdorp wist Venlo eveneens te verslaan (5-3) en speelde op hun beurt ook gelijk tegen Groningen. In een kraker tegen Odysseus verloor Rijnland nipt (4-6). Verder verloor Rijnland geen punt en staat dus op een knappe tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Odysseus. De derde plek wordt bezet door Viking Venlo, dat een punt voorsprong heeft op Groningen en Michiel de Ruyter. Het Haarlemse Trekvogels vormt de middenmoot, terwijl de strijd om degradatie tussen Keistad, Michiel de Ruyter 2 en Odysseus B lijkt te gaan. Het reserveteam van Odysseus wist nog geen punten te pakken en zal er alles aan moeten doen om directe degradatie te voorkomen.

Er was dit weekend ook een primeur. De nieuwe jeugdklasse voor teams Onder 14 jaar werd geïntroduceerd. Een klasse speciaal bedoelt om jonge talenten sneller te laten instromen richting NK. Dit jaar met vier deelnemende teams, hopelijk in de toekomst meer. Helmvaarders uit Helmond won de competitie. Odysseus eindigde knap op een tweede plaats en met een mix met Groningen op een vierde plaats. Derde werd Waterwolf uit Hoofddorp.

De competitie gaat in juni verder, dan wordt de strijd om de landstitel in de Hoofdklasse beslist en starten de andere herenklassen. Alle uitslagen en tussenstanden vind je hier: https://cpt.kayakers.nl/View/NK2019dh

Categorieën: Nieuws