Vandaag heeft Jeroen – (J.D. voor vrienden en fans) – Dieperink (33) aangekondigd per direct te stoppen voor Oranje. Voor Dieperink is dit het juiste moment om te stoppen, nu Oranje aan het bouwen is aan een nieuw team en J.D. zelf bezig is met de start van zijn eigen bedrijf. Hij wil dezelfde energie, ambitie en tijd in zijn bedrijf kunnen steken als toen bij begon met kanopolo.

Met het vertrek van J.D. verliest Oranje een icoon; een van de beste en meest succesvolle spelers ter wereld en een garantie op doelpunten. De recordinternational en superspits debuteerde al op 18 jarige leeftijd op het WK in Brazilië in 2000. Oranje behaalde toen voor het eerst een WK finale, waarin verloren werd van Groot-Brittannië. J.D. speelde in totaal 5 WK finales en werd 3 keer wereldkampioen! J.D. werd daarnaast nog 2 keer Europees Kampioen, won goud op World Games in 2005 in Duisburg en zilver op de World Games in Taiwan (2009). Met zijn club Deventer won J.D. maar liefst 8 keer de Europese Kampioenschappen voor Clubteams (of te wel de Europacup voor Kanopolo) en in Nederland wist Dieperink 15 keer op rij landskampioen te worden: vanaf 2000 maar liefst 12 keer met Deventer en de laatste drie jaar met Groningen wederom 3 keer op rij. Er is geen speler ter wereld met een vergelijkbare staat van dienst.

De fans zullen Jeroen Dieperink missen – niet alleen vanwege zijn briljante acties en goals op het water, maar ook vanwege zijn sympathieke persoonlijkheid op de kant. Uiteraard zal Dieperink nog met Deventer potjes blijven ballen voor de lol. Voor de fans blijven de herinneringen – onder andere de fenomenale golden goal in de WK finale van 2012 in Poznan tegen Duitsland. Bij een 4-4 gelijkstand en dus verlenging wist Dieperink snoeihard de bal langs drie Duitse peddels te smijten. De Duitsers kansloos en J.D. won zijn derde gouden plak op een WK. Zo herinneren wij ons Jeroen Dieperink maar al te graag. Dus voor diegene die daar geen genoeg van kunnen krijgen – de laatste WK finale van J.D. op You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=Pt8V3EQSNRE

_DSC4254 DSC_0075 DSC_0004

Categorieën: Nieuws